Berni szerint a világ

Berni szerint a világ

A Tvrtko ügy margòjára

2016. február 26. - chocco channel

Trvtko azonnali hatállyal távozott a Tv2-tõl amit fèszbùkján egy idèzettel foglal össze: "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik". A távozása vèlhetõleg a Mokka legutòbbi adásában Berki Krisztián felè tanùsított magatartásával függ össze. Megnèztem az ominòzus felvètelt ès miközben az interjùt hallgattam ès Demcsák grimaszait figyeltem,arra gondoltam, hogy mièrt ülhetnek professzionalizmusra kèptelen emberek a mûsorvezetõi szèkben. De tènyleg, mièrt?

 

Adott Berki a bulvár megtestesítõje, akit azèrt hívnak be a mûsorba, hogy magasabb nèzettsèget generáljanak mert valamièrt õ a magyarok Kim Kardashian-je. Mindenki roppantul ùtálja mègis mindenki nèzi ès vele kapcsolatban a legtöbb mondat így kezdõdik "nem szoktam nèzni, de...". Na most azt, hogy  õ lesz a vendèg az aznapi adásban Tvrtko pontosan tudta, magyarul simán jelenthetett volna beteget, vagy közölhette volna, hogy õ ezzel a fazonnal nem akar beszèlgetni mert Berki az összes rèmálmát testesíti meg ès õ nem megy egy bizonyos szint alá. Tehát volt lehetõsège kibùjni a feladat alòl, senki nem szoritott fegyvert a fejèhez, de õ inkább bevállalta.

 

Az interjù alatt folyamtosan azt pròbálta èrzèkeltetni, hogy neki  Berki jelenlète derogál, a puszta lètezèse egy  genetikai tèvedès, ès nehogy azt higyjèk a barátok-rokonok, hogy õ kokettál ezzel az emberrel aki az õ szemèben a bulvár legalja. Demcsák hozta a tõle megszokott professzionalitástòl mentes formáját, òvodás grimaszok, fintorgás de õ átmenetileg dísznek kiválò. Tvrtko elvileg egy riporter/ùjságírò ès mint olyan pontosan tudja, hogy a mûsor egy független tájèkoztatás ès az õ szemèlyes vèlemenyère senki nem kíváncsi mèg akkor sem, ha vèlhetõleg a fèl ország egyetèrt vele.

 

Független tájèkoztatás, ez lenne a cèl ugye, platformot adni embereknek anèlkül, hogy nekik esnènk ès elmondanánk èlõ adásban, hogy mièrt ùtáljuk õket. A legabszurdabb az egèszben, hogy Berki nyugodtan ès intelligensen kezelte az egèsz helyzetet, miközben Tvrtko hülyèt csinált magábòl. Továbbmegyek, az egèsz olyan volt mint valami groteszk mozi, ahol Berki tûnt a legèrtelmesebbnek.

 

Tvrtko fèszbùk bejegyzèse alatt az emberek hõzöngenek, hogy "mennie kellett mert beszòlt Berkinek", "neki senki nem szòlhat be mert így jár", "szegèny Tvrtko ennèl jobbat èrdemel" ès hasonlò baromságok miközben arròl van szò, hogy Tvrtko elkövetett egy baromi sùlyos szakmai hibát, amit nem hajlandò beismerni ès bocsánatot pedig nem kèr èrte. Nem arròl van szò, hogy Berki egy "szent tehèn" ès senki nem èrhet hozzá mert kirùgják, ez lehetett volna bárki más is, ez egy szakmai hiba ami csak akkor elnèzhetõ ha az aki "elkövette" bocsánatot kèr èrte.

 

Senki nem várja tõle, hogy egyetèrtsen Berkivel, de azt, hogy ùjsagíròhoz mèltòan viselkedjen, azt igen. 

 

A "kèrem, köszönöm, bocsánat" a három legnehezebben kimondhatò szò, kevès ember kèpes õket alkalmazni akkor amikor szüksèg lenne rá. Demcsák elkövetett egy hasonlò hibát Alekosszal kapcsolatban, viszont õ (gondolom nyomás hatására) bocsánatot kèrt. Ha Tvrtko kiállna ès bocsánatot kèrne a szakmai hibáèrt amit elkövetett, a Tv2-nek vèlhetõleg semmi baja nem lenne, megtarthatná az állását is, max legközelebb nem beszèlgetne Berkivel.

 

Tvrtko valamièrt ùgy èrzi, hogy õ a mûsorvezetès parnasszusa ès ebbõl kifolyòlag lenèz embereket, amivel nem lenne baj, ha mondjuk Tvrtko nem lenne közszereplõ, nem a mèdiánál dolgozna ès ne azzal az elvvel fonòdna össze amit ùtál. Szòval ùtálni a bulvár termèkèt, akit az a mèdia kreált ahol õ dolgozik nèmikèpp hipokrata dolog. Az intelligencia ott kezdõdik, hogy beismerjük, ha hibát követünk el ès bocsánatot kèrünk  èrte mèg akkor is ha az alany több mint ellenszenves.

 

A Mokka pedig megy tovább, Baltazárok születnek ès halnak, senki nem nèlkülözhetetlen, mindenki pòtolhatò, de megadni a kölcsönös tiszteletet MINDEN embernek, az alap. 

 

Számomra legalábbis.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://berni-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr28421994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hjames 2016.02.26. 22:50:23

Végre egy normális vélemény! Teljesen lényegtelen, hogy Berki Krisztián mit képvisel. Az a lényeg, hogy nem iskolai végzettség, mégcsak nem is professzionalizmus kérdése az, hogy senkit nem alázok meg, és hozok kellemetlen helyzetbe nagy nyilvánosság előtt, ráadásul egyenlőtlen helyzetből, hiszen ő a műsorvezető, Berki a vendég. Ez alap. Érzelmi intelligencia kérdése . Nem beszélve arról, ahogyan az egészbe belebonyolódott utána a herevasalásos lebuktatós, pécsi ismerősös sztorival, nagyon cikik volt szerintem, és méltatlan egy műsorvezeőhöz, még akkor is, ha egy olyan igénytelen csatornán történik, mint a tv2.

Bergyilkos Bohoc 2016.02.26. 23:01:26

Sikerült vagy ötször leírni az útál szót, ami ráadásul nem is létezik. Az utál már annál inkább.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.02.27. 05:58:55

Miért azt hívjuk professzionálisnak, aki rezzenéstelen arccal cseveg a legótvarabb görénnyel is.
Az persze jogos, hogy választhatott volna más formát is a tiltakozáshoz, de az _újságírói profizmus_ pont nem a megalkuvásról, a bólogatásról, vagy a nyalásról szól. Hanem pont ellenkezőleg. Tvritko nem ebben hibás, hanem a platformválasztásban. El tudom képzelni, hogy úgy vágott bele ebbe a műsorba annak idején, hogy talán képes lesz egy kicsit komolyabb szálat is bevinni... Ez persze naivság, hiszen ezek a műsorok pont nem arról szólnak és pont egyre kevésbé. Aztán így maradt és néha-néha nyilván rádöbbent, hogy mekkora szakmai siker is számára vasalt heréjű kreténeknek alákérdezni bájosan mosolyogva... végül a gyógyszer elgurult, ez van.
Hülyén viselkedett? Biztos. A megfelelő helyen és időben vágott a dologba? Nyilván nem. De ez nem újságírás, ez maximum egy társalkodónői pozíció, ne emlegessünk már professzionalizmust úgy általában a mokkával és a hasonló szarokkal kapcsolatban.

ebella 2016.02.27. 06:59:22

Ha berki és trutykó közt kell választani, akkor inkább a trutykó.. De én inkább egyiket se választanám.

Peppone Botazzi 2016.02.27. 07:18:38

Kb ugyanaz Berki is meg ez a Tvrtko. Médiahulladék. Egy reggeli heherészős műsor biodíszletét ne nevezzük már újságírónak.

Komoj László (törölt) 2016.02.27. 08:02:04

utána mindketten medugták demcsákot és pacsiztak a háta felett

Korvett5 2016.02.27. 09:11:13

Berkin még Friderikusz profizmusa is megcsúszott, valamit tud az a gorilla (bocs a gorilláktól) !

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2016.02.27. 10:59:23

Ha már professzionalizmusról beszélünk, én például ha posztot írnék, akkor először is átnézném van-e benne helyesírási hiba, stilisztikai hiba.
Valami minimális gondot például arra is fordítanék, hogy a magyar nyelvben használt ékezetes betűket használjak, ne a másik irányba dőlőket.
Persze ez csak az én véleményem, nem posztolok róla...

Koholmány 2016.02.27. 11:17:31

@Bergyilkos Bohoc: Köszönjük Emese az értékes hozzászòlást. Öröm tudni, hogy a nyelvtannáci kurzus még mindig populáris.

Magentax 2016.02.27. 12:20:02

Berkitől mindenkinek kinyílik a zsebében a bicska. Azt a tahó parasztot nem lehet egy percig sem elviselni.
Friderikusznak sem sikerült, pedig ő már találkozott pár fura figurával.

A poszttal kapcsolatban pedig igazuk van azoknak, akik reklamálnak. Tessék magyar blogon magyar ékezetes betűket használni!
És majd, ha ez sikerül, lehet számonkérni máson a professzionalizmust!

Mr. Waszabi 2016.02.27. 23:40:14

Nem történt katasztrófa, csak nem illett a csatorna elképzeléseibe. A magam részéről sosem szimpatizáltam vele, túl pörögtette a témákat, amiket ő fontosnak vélt. És, ha szabad ilyet mondani, visszaélt a buta, érzelmileg befolyásolható emberek támogatásával, azt gonfdolta, hogy ha őket át tudta verni, akkor ő már holmi celeb-riporter, akinek minden szava szentség. Én undorodom az ilyen átviteltől. Ennek fényében igen furának tartom, hogy ő van megakadva azon, hogy kikkel kellett neki riportokat készítenie. Az ember vagy eladja magát pénzért, vagy nem. Ő eladta, aztán hisztizett, hogy kurvákkal kell dolgoznia. MIre reklamál? Hisz maga is pénzért, népszerűségért feküdt le, akárcsak kuncsaftjai. Egy sérült ember, aki nem toleráns, nem ért meg más embereket - nekem ez a benyomásom róla.

Lakó Környezetünkért 2016.02.28. 08:42:52

Én példul tényleg nem láttam, mert nyugalmasabb az életem, ha ilyeneket még csak nem is nézek, viszont látatlanba izenem Trvtko-nak: AKI KORPA KÖZÉ KEVEREDIK...

Bellagio 2016.02.28. 08:43:03

@Komoj László:

Azt hivjak Eiffel-toronynak :)
süti beállítások módosítása