Berni szerint a világ

Berni szerint a világ

A megcsalás vagy hûsèg?

2016. február 23. - chocco channel

Milliò ès egy poszt szòl arròl, hogy milyen szörnyû dolog a megcsalás ès amikor ezeket olvasom mindig Meki bácsi jut eszembe a South Park-bòl aki mindig azt mondja, elnyùjtott hangnemben, hogy a "drogozás rossz, èrteeeeem?"

A megcsalás bármily furcsán hangzik nem ördögtõl valò, az,hogy nèhány ember ùgy dönt, hogy a párján kívül más èlõlènnyel is testnedvet cserèl annak mindig oka van. Mivel egy kapcsolatban ketten vannak, ez mindkèt ember viselkedèsènek a következmènye, bármennyire is szeretünk pusztán egy embert hibáztatni ezèrt, ès a legritkább esetben magunkat.

 

Alapvetõen nem vagyunk monogámok ès egy házasságot nèha jobbá tud tenni egy megcsalás, mert a felek rádöbbennek, hogy mennyit jelentenek egymásnak, felpezsdül a szexuális èletük, megèrtik, hogy az èlet nem fekete ès fehèr ès a megcsalás nem azonos az emberölèssel. Most õszintèn, az emberek nagy rèsze rohan az oltár elè ès negyvenöt perc alatt fût-fát ígèr meg örök hûsèget, örök tiszteletet es felsorakoztatja az összes hangzatos lòzungot amit az adott pillanatban ùgyis gondol.

 

Ez tart egèszen addig amíg megtetszik neki az egyik kollègája, morális válságba keveredik ès folyamatosan azon filozofál, hogy megtegye-e vagy sem, vagy pedig azonnal megteszi, ès a következõ kèt èvet önostorozással tölti. Aztán van aki bevallja, szánja bánja tetteit mint valami kisgyerek akit almalopáson kaptak de a valòság az, hogy nem azt sajnálja amit tett, hanem azt hogy lebukott ès vállalnia kell a következmènyeit. Az emberek minimum nyolcvan százalèka folyamatosan csalná egymást akkor, ha biztos lenne abban, hogy sosem derül ki. Az, hogy megèljük a vágyainkat az fontos, sõt legfontosabb. Nem azt mondom, hogy akkor most párzani kell mindenkivel aki szembejön, de ha valaki igazán megtetszik, ès valamièrt nem tudod elfelejteni, akkor mindenkinek jobb ha lefekszel vele.

 

Neked azèrt mert vègre kielègíted a kíváncsiságodat, oda tudsz figyelni a munkádra, esetleg rájössz, hogy mennyire szereted a partneredet, a másik felednek pedig azèrt jò mert álmodozás helyett jelen tudsz lenni a párkapcsolatodban ès így èrzi, hogy törõdsz vele nem pedig máshol jársz gondolatban. Ha pedig a házasságod már alapvetõen krízisben volt akkor azèrt jò mert ez megadhatja az utolsò lökèst ahhoz, hogy kilèpj belõle ès ùj èletet kezdj. A kísèrtès a világ legizgalmasabb dolga, mert az emberek zömèt gondolkodásra kèszteti. Felrázza õket az unalombòl, ès morális dilemmába esnek, mindemellett elkezdenek adni magukra. Kicsit olyan mintha zombikbòl èlõvè változnának.

 

A megcsalás nem bûn, hazudni magunknak viszont az. Leèlni egy èletet tökèletes önmegtartòztatásban, hogy a vègèn megtapsolhassuk magunkat, hogy mekkora jellemòriások vagyunk az èn aspektusombòl nèzve nem csak èrtelmetlen, hanem hamis is. Azèrt mert nem mertünk valamit megtenni, vagy mert ragaszkodtunk a belènk nevelt keresztèny dogmákhoz nem tesz minket jobb emberrè. Ha azèrt nem csalsz meg valakit mert õszintèn szereted, az egy más kèrdès, de a lebukástòl valò fèlelem nem ez a kategòria.

 

Dugni jò, ez van. Az, hogy egy könyv leírja, hogy ez bûn ès a pokolra jutsz nem feltètlenül jelenti azt, hogy ez így is van, lèvèn õszintèn, komolyan te tènyleg egy könyvet követsz? Ha abban az van írva, hogy ha nem meztelenul màszkálsz, akkor bûnt követsz el, ergò te lemèsz a kisboltba ruha nèlkül? Nèha õszintèbb elfogadni, hogy poligámok vagyunk, megpròbálunk hûsègesek lenni, de ha horribile dictu elbukunk a nagy hûsèg teszten, az nem jelenti automatikusan azt hogy rossz emberek vagyunk.

 

Emberek gyilkolják egymást, a gyerekprostitùciò virágzik, a cápákat irtják, a menekültek elárasztják euròpát ès neked komolyan, õszintèn az a legnagyobb gondod, hogy megcsaltak? Mi több, pokolra a megcsalòval ès a szeretõvel, mert õk a világ legszörnyûbb teremtmènyei.

 

Mielõtt bárki roppant nagy konklùziòkat vonna le gyorsan elmondom, hogy engem már csaltak meg egyszer, csalòdás volt de nincs bennem harag, sõt a mai napig barátok vagyunk. A vágyakat megèlni kell, nem a fejünket verni a falba ès mindent megtenni azèrt, hogy elfelejtsük az illetõt.

 

Emberek vagyunk se több se kevesebb, es a legjobb dolog amit tehetünk, hogy mindenki èljen a saját moráljához mèltòan, ès ne ítèljen el másokat azèrt, mert neki más az etikája. 

 

A vágyak azèrt vannak, hogy megèljük õket mert ha folyton csak elnyomjuk,akkor kèsõbb mindig visszaütnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://berni-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr388413610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.25. 08:58:09

A szopatás nem megcsalás. (Bill Clinton)

what.the.fuck 2016.02.25. 09:22:18

ezért az az egy könyv csúsztatás ! a legtöbb értelmes vallásban a házastársi hűség fontos kritérium akár üdvösségi kérdés. a bibliában is van válás mellesleg az ószövetségben elváló levelet írhattak a férjek akármilyen indokból. az újszövetségben a megcsalás való ok lehet, de a helyreállítás és a megbocsájtás inkább mint a borítok mindent verzió. szép is lenne amit írtál egy mesebeli világban, de itt sajna: gyerekek akik életre sérülnek, összetört szívek és annak minden járulékos bajai, anyagi csődök járnak a bölcs tanácsod nyomában..... :L

feketebarany666 2016.02.25. 09:29:56

Csak egy jo kapcsolathoz bizalom kell. Ami a megcsalas utan mar sosem jon vissza.

Muad\\\'Dib 2016.02.25. 09:38:39

"...Emberek vagyunk se több se kevesebb, es a legjobb dolog amit tehetünk, hogy mindenki èljen a saját moráljához mèltòan, ès ne ítèljen el másokat azèrt, mert neki más az etikája..."
Tehát senki ne ítélje el a gyilkosokat, erőszakolókat, stb? Mert nekik más az etikájuk? Értem én, hogy nem ezt akartad mondani, de elég hülyén lett megfogalmazva.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2016.02.25. 09:39:19

A Bibliában valahol az Újszövetségben van egy olyan passzus, hogy az házasodjon meg, aki bírja az ilyesmit idegekkel (nem szó szerint (: ). Ennyi a dolog titka. Akkor házasodjon meg az ember, amikor már elég sok mindent kipróbált, és ahhoz kösse az életét, akivel a szexen kívül másban is harmonikusan együtt tud működni. Ha meg nem akar, akkor ne házasodjon meg (most házasság alatt nem csak a templomos-papíros kapcsolatot értem, hanem a hosszú tűávú összeköltözést, élettársi kapcsolatot, bármi ilyesmit is). Gyereket végképp csak az vállaljon, aki képesnek érzi magát arra, hogy stabil érzelmi hátteret biztosítson neki.
Az meg azért barokkos túlzás, hogy a vágyak azért vannak, hogy kiéljük őket, szép is lenne, ha én agyoncsapnám az összes embert, akit kedvem lenne, meg mondjuk a negyven fokos hőségben kitépném a kisfiú kezéből a fagylaltot, mert megkívántam. Ugyanis ezek is létező, valós emberi vágyak, amiket azért csak-csak kordában tartunk valahogy (: A szexualitást és a fizikális erőszakot azért szabályozza a világ összes kultúrája, vallása, törvénye, hasonlója (ki így, ki úgy, de MINDEGYIK szabályozza), mert máskülönben a társadalom kb. két perc alatt esne szét az egyfolytában marakodó és bagzó emberek miatt. Ez az az ár, amit a viszonylagos biztonságért fizetünk. Nagyon-nagyon intelligens (vagy hormonkészletük felétől megfosztott (: ) emberek társadalmában simán el tudom képzelni a szabad párosodás rendszerét, de lássuk be, ott meg pont a tiltás hiánya vezetne végtelen, kiégett unalomhoz (: Ez olyan, mint a tágabb értelemben vett kapitalizmus, szar, szar, csak olyat még nem találtak ki, ami jobb ÉS működik (: (: (:

Muad\\\'Dib 2016.02.25. 09:39:35

"...A vágyak azèrt vannak, hogy megèljük õket mert ha folyton csak elnyomjuk,akkor kèsõbb mindig visszaütnek."
Ezt meg hadd döntse már el mindenki saját maga.

Patkááány 2016.02.25. 10:08:05

Szerintem se olyan ördögtől való. Ha csak szex, pusztán fizikai érintkezés, még nincs akkora baj. Ha már érzelmek is vegyülnek bele, akkor jobb is, ha a párocska szépen szétmegy, inkább előbb, mint utóbb.

Brix 2016.02.25. 10:16:18

@Kovácsné: A szabad szexualitás még nem egyenlő az ösztönök szabad tombolásával. Egy szabad társadalomban szabadnak kell lenni a szexualitásnak is, bizonyos keretek között Az állam , a vallások legfőként ezért próbáltak meg ezt szabályozni , hogy biztosítsák a hierarchizált társadalom működését. Az uraknak , úrnőknek szabadott mindent csinálni , paraszt meg élhette az életét a rászabott korlátok szerint...
A legjobb az társadalmilag, ha az arany középúton vagyunk: élhetjük a szabad sexualitást, de csak a normál férfi-nö közöttit természetesen. A pederasztákat , a "fajok" között keveredőket és a perverzeket meg kell bűntetni!

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2016.02.25. 10:46:21

Nehéz megcsalni valakit anélkül, hogy össze vissza hazudozzunk, hazudozni pedig undorító.

Egyetértek, örök hűséget esküdni naív, hirtelen felindulásból elkövetett giccs. De attól még a szerető tartás, félrelépés hazudozás. Ott lapul a titok minden mosoly mögött, amit partnered felé küldesz. Minden modatod az erkölcsről, hűségről csak egy kiüresedett, álszent frázis. Metakommunikációd elárul, ezt tudod és ez szépen lassan mérgezi a lelked. Mindezt pont azért, hogy az egód hízleld kicsit. Hogy bizonyosságot nyerj, hogy nem vagy még parkolópályán, hogy nem csak egy embernek kellesz. Hazug faszt csinálsz magadból, hogy bebizonyítsd, hogy még kúl vagy. Öngól.

ideasz 2016.02.25. 10:52:12

ha csak felig dugom be az sem megcsalas...

Homo Homini Lupus 2016.02.25. 11:25:56

@ideasz: Amennyiben a csaj púzójába, akkor igen!

Netuddki. 2016.02.25. 11:55:59

Gondolom a blogíró fideszes és kereszténynek vallja magát
Lopni nem bűn mert más is azt csinálja. De ha mégis, legfeljebb feloldozást nyernek ha elmennek gyónni.

in the middle 2016.02.25. 12:47:24

Gondolom a cikk szerzője egy olyan kb. harmincas-negyvenes nő, aki valamikor komolyan hitte, hogy megtalálta élete párját, hozzáment, szült egy-két gyereket, majd a rózsaszín köd felszállta után rájött, hogy férjecskéje a szabad szexualitás híve.... és a munkahelyen, netán úton útfélen hálisten vannak a cikk írójához hasonló szabad szellemű hölgyek.....mert dugni jó.....és kész.

Advanced Flight 2016.02.25. 13:01:38

Ez a zagyvaság hogy került főoldalra????

fairlane 2016.02.25. 13:15:58

@ideasz: Attól függ, melyik felét dugod be! :-)

Leylandi 2016.02.25. 14:52:03

@Kovácsné: "Akkor házasodjon meg az ember, amikor már elég sok mindent kipróbált"

Mikor elég?
Ezt így nem lehet kikötni, hiszen mikorra elég szokott lenni, addigra már rég túl kéne lenni 2-3 szülésen (hacsak nem 40 évesen akar az ember először szülni).
Gyakoribb, hogy a szülésen túl éli ki az ember igazán magát. Azt kell tudomásul venni, hogy az evolúció mindenféle stratégiát beletáplált az emberiségbe: mindig lesznek olyanok, akiknek életük végéig elég az első szerelem, és lesznek, akiknek egyenesen TILOS házasodni, mert úgyse képesek lekötni magukat senki mellett. Soha. Gyárilag van beléjük integrálva a promiszkuitás. Az csak libsi tévely, hogy mindenki fehér lappal születik. Egy fenét! Jellemünk 70-80%-a genetikailag meghatározott. Inkább meg kéne ismerni önmagunkat, és aszerint dönteni, hogy házasok, élettársak leszünk majd, vagy szinglik.
Nem kéne mindenkinek házasodnia, tartós kapcsolatban élnie. Innen jön az önismeret: felfedezni magunkban, alkalmasak vagyunk-e rá. Ha nem, akkor ne ámítsuk a másikat. Az ilyen ne is házasodjon.

csakférfi 2016.02.25. 16:36:06

@Leylandi: . "Egy fenét! Jellemünk 70-80%-a genetikailag meghatározott."-----Ez nem bizonyított. :)
Az viszont bizonyos hogy van az az erkölcsi tartás amit úgy hívunk becsület.Hűség és szeretet.Ehhez tartva a társadalom rendezett és nem kelt félelmet egyik ember a másikban.Tehát a nyugalom béke alapja ezen erkölcsi szabályok betartása. :) Az hogy ebben a kapitalista fogyasztói majomkodásban az emberi kapcsolatok káosszá váltak,az köszönhető annak amit Te olyan nagyívben szabadosságnak titulálsz.Tehát a mindenki mindenkivel nem szabadság hanem szabadosság.A tény hagy a mai társadalmi közhangulat a szenvedésről és vágyakról szól .Nagyot tévedsz az idézett mondattal kapcsolatban.Erre utalt:@Kovácsné: --igen helyesen. :) Mellesleg van jobb mint a kapitalizmus úgy hívják kommunizmus.na nem a szocialista diktatúrára gondolok.hanem az ősközösségi berendezkedésre.amikor a javakból a csoport tagjai egyenlő arányban részesülhettek.Ez azonban nem vonatkozik a női nem és a férfi nem birtoklására.Magyarul csak akkor lehetséges a kommunizmus amennyiben a monogámi , mint életre szóló elkötelezettség általánossá válik.A monogámiában jelen van a hétköznapokban a hűség a becsület a tisztelet a megbecsülés a szerelem.mind mind csupa csupa jó tulajdonság.Ez ad szabadságot és nem szabadosságot.Enélkül a kommunizmus hiú ábránd. :)

Burgermeister 2016.02.25. 17:56:13

@Homo Homini Lupus: Aztán a szájába...volt ilyen kalandom és igy megtisztitva a brét már nem is megcsalás. Ja és a másik kerületben csinálva sem megcsalás.

Burgermeister 2016.02.25. 17:57:47

@in the middle: A férjecske és a feleségecske is az. Pontosabban a férfiak és nők is. Sztem meg mindenki dugjon annyit amennyit akar.

aeidennis 2016.02.25. 18:14:58

Borzasztó egyszerű: aki megházasodik az tartsa magát az esküjéhez, aki meg meg akarja csalni a párját inkább meg se házasodjon.

kispotzak 2016.02.25. 18:54:02

Kislány, fejedre esett a közhelyszótàr :-) . Tudom, meg vagy győződve róla, hogy a megcsalas témáját egy vadonatúj szemszögből sikerült megkozelitened, ahogy még soha senkinek. Mindezt ugy, h van olyan bekezdesed, amelynek minden egyes mondata egy-egy ordas nagy közhely.
Nem baj, fiatal vagy, majd rajossz :-) .
Ja, és csak szólok: az emberek ma nem rohannak 45 perc ismerettseg után hazasodni. Konkrétan a történelem soran még sohasem vartak az emberek ilyen sokat a megismerkedes után a hazassagig. A többi megallapitasod is - amit ebből vezettél le - nagyon tetszik. Édi.

teeszmalac 2016.02.25. 19:23:02

"A vágyak azèrt vannak, hogy megèljük õket"

A nők túlnyomó része a néhány százaléknyi jóképű macsó pasival akarja dugatni magát, ha a vágyakról van szó.

Hipergám nőként könnyű ugatni arról, hogy ne fojtsd el, kúrjál félre, mert baszásra mindig ott vár ugrásra készen 15 db. a nőnél 5x jobb külsejű faszi.

Ehhez képest, a faszik nagy része, főleg fiatalkorban, alig láthat nőt, vagy a kínálat legeslegaljából válogathat, ha egyáltalán, mindezt a fent említettek, azaz hipergám picsák fefelé kúrásának következményeként.

-JzK- 2016.02.25. 22:34:54

dontmarry.files.wordpress.com/2009/03/rotating.pdf

www.ferfihang.hu/2012/06/15/ferfi-es-noi-hutlenseg-egy-tragedia-kapcsan/

www.ferfihang.hu/2012/06/17/hutlenseg/

divany.hu/ego/2014/11/09/hiaba_lep_felre_nem_lesz_boldogabb/

A nők, a közfelfogással ellentétben, egyáltalán nem monogám természetűek és nagyjából ugyanolyan valószínűséggel csalják meg a férjüket, mint fordítva. Más okból ugyan, mint a férfiak, akik általában nem akarnak elválni a szeretőjük miatt, a nők inkább lecserélik a férjüket egy jobbnak hitt férfira. Erről a jelenségről azért nem vesz tudomást a társadalom, mert arra neveli a nőket, hogy elhiggyék, nekik nem igazán fontos a szexualitás, ezért nem tudjuk elképzelni, hogy egy nő is megunja a partnerét egy idő után és változatosságra vágyik. Ezt a nők is elhitték magukról, ezért nem tudják kezelni ezt a problémát. Az egésznek az az oka, hogy a férfi szeretne biztos lenni az apaságában, ezért olyan nőt igyekszik választani, aki nagy eséllyel nem fogja megcsalni. Így hát a nők megpróbálják elhitetni magukról, hogy nem vonzza őket annyira a szex és hűségesek. Az a nő, aki nyíltan vállalja, hogy szereti a szexet, és sok partnere volt életében, leértékelődik a társadalom szemében. Langley jól leírja a folyamatot, amin a nő keresztülmegy, amikor elkezdi unni a házasságát, szeretője lesz, akiről elhiszi, hogy megtalálta végre az Igazit, de nem képes felelősséget vállalni a vágyaiért, mivel nem is ismeri azokat, a férjét hibáztatja mindenért, majd szépen lassan pokollá teszi az életét, és a végén elválik. A férj pedig tehetetlenül nézi végig a folyamatot, el sem akarja hinni a legvégsőkig, hogy mit művel vele a felesége, nem mer határozottan fellépni, mert azt reméli, így visszanyerheti a felesége szerelmét, pedig éppen az ellenkezőjét éri el.

Hasznos lenne, ha mindenki, nők is, férfiak is, tisztában lennének a nőket mozgató ösztönökkel. Le kell rombolni azt a képet, ami szerint egy nő mindig jó, ártatlan, ezért csakis áldozat lehet. Csak azt nem tudom, hogy ha a bizonytalan apaság indokolta, hogy ilyen képet alakítsunk ki a nőkről, hogyha ez az oka, amiért a nők sem tudják magukról, hogy milyen folyamatok játszódnak le bennük, akkor hogyan lehet ezt megváltoztatni anélkül, hogy úgy gondoljuk, minden nő egy ribanc lett. Mert ez a folyamat egyébként elkezdődött, a fiatalok már nem gondolkodnak túl sokat, mielőtt lefekszenek valakivel, és valószínűleg sokkal jobban tisztában vannak a vágyaikkal, mint a nagyszüleik. De ezzel párhuzamosan egyre kevesebb a házasság is, vagy egyáltalán a tartós kapcsolat.

Talán régen, több száz éve, még nagyon is tisztában voltak a nők szexualitásával, éppen azért igyekeztek minden módon korlátozni azt. Talán az, hogy a nők elkezdték elhitetni magukról, hogy nem érdekli őket a szex, egyfajta trükk volt, hogy lazuljon az ellenőrzés felettük?

A helyes megoldás nem az lenne, hogy szabadon engedjük a női ösztönöket és megpróbáljuk mindenkivel elfogadtatni a “minden nőben benne rejlő kurvát”, hanem vissza kellene tuszkolni a rossz szellemet a palackba és mindenkitől megkövetelni egy erkölcsi normát. Persze itt megint abba ütközünk, hogy ami tetszik az egyénnek az nem jó a társadalomnak, és viszont. Manapság szinte senki nem lát tovább az orránál, és nem érti, hogy a gátlástalan individualizmus lehet hogy ott és akkor tetszik az egyénnek, de kivétel nélkül élhetetlen társadalmat eredményez, ami az egyénre is visszaüt. Épp ezért ha mindenkire érvényes pár korlát, akkor az eredményképpen létrejövő élhető világ kárpótolja az egyént azért az “önkifejezésért” amiről az erkölcs és a civilizált társadalom nevében le kellett mondania.

Konkrét helyzetre értelmezve: sok nő élvezné, ha szabadon szexelhetne mindenféle menő pasikkal (Brad Pitt és társai), de a társadalomnak k*rvára nem tenne jót, szóval inkább ne csinálják, és bocs. Maradjanak meg a férjüknél, és elégedjenek meg az életükkel. Lehet hogy ez csúnya korlátozásnak tűnik velük szemben, de ez az ára sok olyan dolognak, ami igencsak fontos az életükben – csak nem látják az összefüggéseket. Példának okáért a “szabados” Gizit lehet hogy a hasonlóan szabados szomszéd (és szingli!) Julcsa tinédzser fia fogja megerőszakolni a bandájával, ami soha nem történne meg, ha velük élt volna az apja és rendesen megneveli. Ilyenkor persze jön a hiszti a gonosz férfiakról, de arról senki nem beszél, hogy napról napra növekszik az apátlanság és ennek ilyen következményei vannak…

-JzK- 2016.02.25. 22:36:02

Az elbétásodás pontosan az a folyamat, amit Michelle Langley a könyvben leír: ahogy a férfi szereti a nőt, és a kedvére akar tenni, ezért odafigyel rá, és azt csinálja amit a nő mond*, hogy szeretne. Így szép lassan kiskutyává válik, aki hiába keresi a gazdi kegyeit, valamiért az egyre inkább eltávolodik tőle. Minél inkább a nő kedvére akar tenni, az annál inkább ideges lesz – így ismerős? Persze Langley csak a folyamat legvégét írja le, amikor már a váláshoz közelít a szitu… Nem látja, hogy ez sokkal régebben elkezdődött, és ez már csak a végkifejlet, az utolsó felvonás. De maga a folyamat az első perctől ugyanígy zajlik, csak az első időkben még nem feltűnő, meg az érzelmek kompenzálják/eltakarják.

* Sajnos amit a nők mondani szoktak, hogy mit szeretnének, az az esetek 99%-ában nem elégíti ki a hipergám ösztönüket, hanem pont ellene van. Egy “tudatlan” férfinak nincs is annál veszélyesebb dolog, mint a nőre hallgatni. Paradox módon még azzal is jobban jár, ha pont az ellenkezőjét csinálja annak amit a nő mond. Abszurdnak hangzik, de Langley megfigyelései pl. ezt nagyon keményen alátámasztják (ha ő maga nem is ír erről ebben a formában). A férjek pont azzal siettetik a válást, hogy a feleségükre hallgatnak – ez mindent elmond.

Ha megengeded, hogy lemenjek keresetlenül egyszerű nyelvezetre, mert nincs kedvem virágnyelvre lefordítani… (Nagyrészt) a hipergám ösztön irányítja a nőknél a punci nedvesedését, a konkrét nemi vágyat. Nyilván más tényezők is vannak, de alapvetően egy ösztönös folyamat, hogy egy ember kire gerjed (és kire nem), ezt nem lehet tudatosan irányítani. A hipergám ösztön pedig azt mondja, hogy a punci csak olyan pasira nedvesedik, aki sikeres utódokat képes nemzeni, tehát maga is sikeres. De mivel a siker nincs kiírva nyomtatott betűkkel a férfi homlokára, ezért a hipergám ösztön a siker jeleit keresi a másik viselkedésében, testbeszédében, szavaiban, stb. Ez egy nagyon fontos kulcsmomentum, a legtöbb ember aki nem érti az egészet ezen bukik meg. Az ösztön a jelekre figyel, nem a “valódi sikerekre”. Tehát lehet a nőknél sikeres (ha más nem hát gyors szexkalandokra) egy csőszerelő, akinek a testbeszéde alfa, és lehet sikertelen a nőknél egy nyámnyila milliomos.
Namármost. A házasodáskor a legtöbb nő (tételezzük fel, hogy nem vagyonra hajt vagy szülői nyomásra köt kompromisszumot, hanem ténylegesen szereti a férfit akihez hozzámegy) kívánja a pasiját, mert az úgy viselkedik, hogy az kielégíti a hipergám ösztöneit. Gavallér, romantikus, sármos, van benne újdonság, stb. Nem kell, hogy ezek feltűnően durván megmutatkozzanak, elég ha a nő az adott pillanatban úgy érzi, vagy magához (a nőhöz) képest relatíve sármos a férfi. Csakhogy a házassággal sokszor megváltoznak a dolgok, a hétköznapok unalmasak, és hónapok vagy évek munkájával a nő kijárja magának, hogy a pasi engedelmeskedjen neki. Jön az “igen drágám”, a “bocsáss meg drágám”, a “jó lesz úgy ahogy te akarod drágám” és társaik. Ez a folyamat az elbétásodás, amikor a friss, ropogós csábítóból szép lassan papucs lesz. Sajnos a nők alaptermészetében benne van, hogy folyamatosan próbálják bétásítani a férfit, erről van is itt egy régi cikk: www.ferfihang.hu/2011/11/15/az-ember-tragediaja-masodik-resz/

Így áll össze a kép, és ebbe tökéletesen be lehet illeszteni Langley megfigyeléseit. Azok a férjek, akikről Langley beszél, akik könyörögnek a nőnek, hogy ne váljon, virágot vesznek és stb., azok az elbétásodás legvégső fázisát tapossák. Jobbat tennének a házasságnak, ha a sarkukra állnának és elzavarnák az asszonyt a büdös p*csába – dehát ők ezt nem tudják, nincs a vérükben, és elborzadnának a gondoltra, hogy ilyet csináljanak. A nő meg azt látja, hogy ez a pasi egy lábtörlő, egy papucs, egy toprongy gerinctelen senki, aki minden megaláztatást eltűr, és még odatartja az arcát a további pofonokra. Ettől durran ki a nő agya végleg, mert nem érti, hogy hogyan tudta az életét egy ilyen meztelencsigával összekötni. Ezért durvulnak el a válások, ezért nem érti sok pasi, hogy a felesége (aki annakidején olyan kedves volt és úgy szerette) hogyan tudja ilyen intenzíven gyűlölni. Pedig ő mindent megtett, virágot vett, elment a házassági tanácsadásra, elolvasta a (profeminista) könyveket amik leírták, hogy figyeljen többet a feleségére és legyen megértőbb, stb. stb.

Mit tehet a nő? Mondjuk elszór olyan megjegyzéseket a férjének, hogy “olyan szexi amikor határozott döntéseket hozol” <- ez itt direkt gagyi példa az elmélet szemléltetésére; amelyik nő nem tudja ezt jobb formába önteni az adja vissza a diplomáját :D Nőként lehet tudatosan “jutalmazni” a férfi jó viselkedésformáit – ezt ugye minden nő gyakorolja, csak legtöbben pont a rossz irányba :\ Ugyanakkor lehet büntetni is a pasi hülyeségét, pl. “ne légy már ilyen nyámnyila”. Egyszerű szavakkal lehet a helyes irányba terelgetni, anélkül, hogy a szájába rágnád, hogy mit csináljon. (Az mindenképp bukta, ha neked kell rávarrni a golyókat mert magától nincsenek, akkor keress másik partnert…)

Szarazinda 2016.02.25. 23:52:26

Köszönjük a napi közhelyadagot

csakférfi 2016.02.26. 13:10:05

@-JzK-: Tökéletesen leírtad a sikerre éhező beteg ember képét a mai korban.Azért beteg mert a sikert mint életcélt fogalmazza meg (béta férfi alfa nő alfa férfi alfa nő...stb).Ez hat ki a kapcsolatokra.A győzni akarás ,ez az akarat halála. ha nem enyém a vezető szerep egy kapcsolatban akkor sikertelen az életem,így a párkapcsolatom is.Ezért a nő felelős...vagy a férfi. Ez vezet a boldogtalanságba.Ráadásul az áltudományos pszichológia ebben az irányba fújja ez a történetet (gender elmélet).Ehhez asszisztálsz Te is az írásaiddal.Magyarul okot találtál miért érdemes a nőkre fogni a boldogtalanságod!
-"Mielõtt bárki roppant nagy konklùziòkat vonna le gyorsan elmondom, hogy engem már csaltak meg egyszer, csalòdás volt de nincs bennem harag, sõt a mai napig barátok vagyunk"----Ez a mai "modern" ember langyos szenvedélytelen élete.Amikor azt képzeli hogy a "kultúrált " viselkedés alapszabálya az ha kiegyensúlyozottnak és békésnek,tudatosnak hazudjuk magunkat. Ekkora butaságot! A boldog párkapcsolat a házasság attól függ ki tudod-e mutatni az érzelmeidet....harag félelem,szeretet,szerelem,gyűlölet,bánat,öröm...stb!A másik alapszabály hogy a párod ezért ne tartson "bunkónak",.....életre alkalmatlannak.Magyarul ne lásson ezért Téged ellenségnek. :) :) ha ezen két feltétel teljesül akkor lehetsz életed végéig monogám szabad boldog szerelmes ember.Ami köztudottan kortalan. :)

Leylandi 2016.03.01. 11:42:21

@Szarazinda: bocs, de mijarosseb az a szárazinda?:-o

Leylandi 2016.03.01. 12:56:10

@csakférfi: " ki tudod-e mutatni az érzelmeidet....harag félelem,szeretet,szerelem, gyűlölet, bánat, öröm...stb!A másik alapszabály hogy a párod ezért ne tartson "bunkónak""

Butaság:-(
Ha a másik inkább értelmi, és nem érzelmi lény, valamint ha ő is egy "bunkó" (bocs, nőben is van), akkor pont nem ezek lesznek a jó szempontok!
Ilyen "örökszabályok" helyett inkább annak kéne tudatában lenni, hogy bármilyenek is vagyunk, MAGUNKHOZ ILLŐ partnert válasszunk! Ne olyat, amelyik egyik vagy másik típusnak felel meg.
A te kedvenc típusod se fog mindenkinek megfelelni... Na ehhez csak be kell látnod, hogy nem a többiek felett álló vagy, hanem te is csak egy vagy a sok ember közül, és akkor lehetsz életed végéig monogám szabad boldog szerelmes ember.
süti beállítások módosítása