Berni szerint a világ

Berni szerint a világ

A fèlènk pasik legendája

2015. január 29. - chocco channel

fèlènk pasik legendâja Mindannyian találkozunk fèlènk pasikkal akiknek köszönhetõen mindenben elbizonytalanodunk. Minden ami egy normál, kialakulòban levõ kapcsolatban evidens, az egy fèlènk pasival ennek az ellenkezõje. Elõször is kèt fèle fèlènk pasi van: az introveltált aki retteg a nõktõl ès a nõkkel valò kommunikáciòtòl, a másik az extrovált aki mindössze attòl az egy nõtõl retteg akibe szerelmes.

Reakciòjukban, hozzállásukban ettõl függetlenül nincs sok különbsèg ha csak az nem, hogy az introveltált titokban nèzi a nõt, az extroveltált fèlènk pedig tartja a szemkontaktust ès nem nèz el mèg akkor sem, amikor már több mint öt másodperce szemeznek. Szerintem egy fèlènk pasinál nincs rosszabb mert önnön tehetetlensègükbõl fakadòan a legtöbbször a nõnek kell átvennie az irányítást ès ezzel bevállalni egy esetleges visszautasítást, mi több egy fèlènk pasi mèg egy esetleges randi gondolatátòl is megijed mèg akkor is, ha a lelke mèlyèn èrzi, hogy tetszik a lánynak. Ezzel a hozzáállással kockáztatják, hogy a nõ elunja a várakozást ès elmegy egy sokkal talpraesettebb pasival, szimplán azèrt mert az önbizalommal rendelkezõ pasi a "megfelelõ" jeleket kommunikálja a nõ felè. A fèlènk pasikat milliò ès egy trauma èrte gyerekkorukban, van akit szekáltak a suliban a külseje miatt, van akinek valami gigantikus szerelmi csalòdása volt, van ahol az anya pèlda volt ijesztõ ès így tovább a sor vègtelen.

Ennek köszönhetõen minimális az önbizalmuk ès rettegnek a visszautasítástòl, attòl, hogy nevetsègessè válnak, illetve attòl, hogy a nõ majd kiahsználja ès elhagyja õket mert alaptèzisük, hogy " mièrt választana egy ilyen nõ egy olyan lùzert mint èn?". Viszont csak hogy valami jòt is írjak ròluk, a fèlènk pasik zömère èrdemes várni mert megbízhatòak, cukik, ès a csillagokat is lehozzák az ègrõl a szeretett nõèrt. A sort az extrovált fèlènkkel folytatom aki csak álmai nõje hatására válik fèlènkkè, mert a lányt egy kèpzeletbeli piedesztálra helyezi, megállás nèlkül csodálja, bámulja, elpirul ha a lány ránèz, csillogò szemek....sorolhatnám.

Azt hiszem eddig az volt a legèdesebb èlmènyem amikor megpròbáltam beszèlgetèst kezdemènyezni egy ilyen sráccal ès õ konkrètan lefagyott. Csak állt, mosolygott, ès bámult csillogò szemekkel ès csak annyit bírt kinyögni, hogy "igen" illetve "ok" amikor megkèrdeztem, hogy milyen volt a nyaralása. Idõ kellett amíg rájöttem, hogy õ nem barátságtalan csak zavarban van. Ebben a típusban egyèbkènt az a jò, hogy nèha hònapokig tartò lamentálás után összeszedi magát ès elhívja randizni a kiszemelt lányt, ahol remegve meg is csòkolja amire hònapokig kèszült ès vègre egy párrá válnak.

Az introvertáltnál ez kissè nehèzkesebb ès idõigènyesebb de senki ne adja fel, mert ha èrzik ès tudják, hogy szeretve vannak akkor kinyílnak ès megmutatják, hogy a csigaház alatt mennyire èrzõ ès szeretõ lèlek bùjik. A fèlènk pasikat kèptelensèg nem szeretni mèg akkor is ha nèha baromi idegesítõ a totojázásuk, fèlènksègük mert amikor vègre rászánják magukat arra hogy tegyenek a nõèrt akit szeretnek vagy tetszik nekik akkor egy hihetetlen èlmèny a velük valò kapcsolat.

Velem is megtörtènt, hogy egy extroveltált fèlènk pasival hònapokig vártunk egymásra míg vègül rászánta magát ès elhívott randizni ahol összejöttünk ès elhalmoz a szerelmèvel. Szòval senki ne adja fel, a fèlènk pasiknál dõl meg a "he is just not in to you" teòria, mert egy nap a semmibõl majd jön egy levèl/telefon/sms vagy egy vèletlen találkozás az utcán ès voilá, szerelem. Mert ennèl nincs fontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://berni-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr67120361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Q-in-Law 2015.01.30. 12:59:33

Annak azért utánanézhetnél, hogy mit jelent az, ha valaki intro- vagy extrovertált.

Le Petit Prince · http://le-petit-prince.blog.hu/ 2015.01.31. 10:48:16

Az intro- és extrovertált fogalmakat hétszer írtad le, hatszor hibásan...rekordgyanús. Az online megnyilvánuló nők gyakran fikázzák a pasikat a pocsék helyesírás miatt...aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!
A tartalmi részhez csak egy apróság!
" Szerintem egy fèlènk pasinál nincs rosszabb..."
Szerintem meg van...az a nő, aki szerint a félénk pasinál nincs rosszabb. A félénk pasi nem rosszabb, a rámenős pedig nem jobb, mint az átlag...csak más...és valószínűleg nem hozzád, nem neked való!
Lehet hogy senkihez nem való, de ettől ő még nem "rossz"...aggódni pedig nem kell, a természet megoldja majd a nők ezen problémáját! A "félénk pasi", mivel kevésbé esélyes a génjei továbbadására, szépen lassan kihal...az lesz csak nektek a Kánaán. Csupa Berki Krisztián, meg Damu Roland fog rohangálni az utcán, csak úgy kapkodjátok majd a fejeteket! :P

Sadist 2015.01.31. 18:11:45

"Szerintem egy fèlènk pasinál nincs rosszabb mert önnön tehetetlensègükbõl fakadòan a legtöbbször a nõnek kell átvennie az irányítást ès ezzel bevállalni egy esetleges visszautasítást"

Magyarul azért baj, ha a férfi félénk, mert akkor kiderül, hogy a nők még félénkebbek és rettegnek a visszautasítástól :D

chocco channel 2015.02.05. 12:07:09

@Sadist: :Igen, valami ilyesmirol van szo. Ha egy felenk pasinak tetszik egy no akkor meg felenkebb lesz, konkretan eljut addig a pontig, hogy panikrohama lesz ha meglatja a kiszemelt not es csak bamulja csillogo szemekkel mintha urleny lenne.

Ilyenkor pedig a nonek kene valamit tennie, de o ugyanugy felenkke valik mert retteg az esetleges kimeneteltol, plusz mondjuk olyan norol van szo akit mindig elhivnak es meg sosem hivott el senkit:-)))

Erdekes dolgok ezek:-)Egyebkent a felenk pasik honapokkal kesobb ossszeszedik magukat es elhivjak a not randizni legkesobb akkor, amikor a no mar a teljesen lemondott arrol, hogy valaha lesz koztuk barmi is:-))))

Emily Bronte 2016.08.02. 21:47:27

@Q-in-Law: Jó estét kívánok. Az extrovertált :jelentése:
Érdeklődésével a külső világ felé forduló,aktív személyiség.
süti beállítások módosítása