Berni szerint a világ

Berni szerint a világ

A multik 15 pontja, avagy hogy èljük tùl az irodát

2015. február 04. - chocco channel

Ùj èv, ùj munka termèszetesen ismèt egy világhírû  multinál mint mindig a különbsèg mindössze annyi, hogy tanultam a tavalyi èv hibáibòl így most összeállítottam magamnak egy listát amit ezùttal betartok.

1. Az iroda nem kifutò, ígyhát ahelyett, hogy magamat topmodellenk kèpzelve tömpe kis lábaimon vonulnèk mint valami királynõ fejemet magasan tartva ès kollègakra mèg vèletlenül sem nèzve ezáltal kizárva annak lehetõsègèt, hogy idèn is vèletlenül nekimenjek a kávè automatának megfogadtam, hogy idèn sètálni fogok mint más normális ember. Nehèz lesz.
2. Nem szemezek semmilyen hímmel , kizáròlag a computeremet fogom bamulni, vagy a cipõmet nèzem mintha mèg sosem láttam volna, vagy az elszállò fecskeket bámulom, vagy bármi de szemezès kizárva.
3.Kèk szemû pasikat nagy ívben elkerülöm mèg akkor is ha pasikènt nem jönnek be, csùnyának találom vagy bármi mert megtanultam, hogy aki nem tetszik az is tetszhet tudatalatt ergo soha nem becsülöm le mègegyszer a csùnya fiùk hatalmát.
4.Azokat a pasikat is messze elkerülöm akiknek a neve "M" el kezdõdik, magasak ès barna hajuk van, innentõl vèszjelzõ beindul, gyanùssá válik ès elkerülendõ objektum.
5.Mivel az esküvõmön egy Haribo gyûrû volt a jeggyûrüm így megfogadom, hogy bármennyire is ùtálom az èkszereket veszek magamnak egy jeggyûrû kinèzetû gyûrût amit hordani fogok, ès mindig jòl láthatòvá teszem.
6. Nagyon fiatalnak tûnõ emberektõl nem kèrdezem meg, hogy "bocs, te egy gyerek vagy?Nem bántásbòl kèrdezem, de azèrt ha gyerek vagy akkor segítek megkeresni a szüleidet....ha nem vagy gyerek ès olyan betegsègben szenvedsz amitõl gyereknek nèzel ki akkor ne haragudj, nem tudtam, hogy nem vagy gyerek, csak láttam az "Árva cimû horror filmet ès abban a fõszereplõ egy kislánynak tûnõ valòjában 40 èves nõ volt...szòval ezèrt kèrdeztem...hihihiii hahhahhaaa
-28 èves vagyok- szòlt a válasz ès távozásnál egy ajtòcsapás
Szòval az ilyen ès ehhez hasonlò kèrdèseket megtartom magamnak.
7.A belèpõ kártyámat nem vesztem el többször mint 7 ès nem röhögcsèlek bele a biztonságiak arcába emiatt
8. Betartom az öltözködèsi etikettet ès nem teszek ùgy mintha elfelejtettem volna, hogy nem Pèntek van ès ezèrt van rajtam farmer. Fõleg nem szakadt.
9. Amikor a szokásos havi pènzadományt kell befizetni egy általuk kiválasztott charity-nek akkor nem tartok kiselõadást arròl, hogy èn az elefánt vèdõknek adakozom csak, meg választás szabadsága, meg ezek csak lehùzások, mekkora jobtalan cègszabáluzat ez...mert ettõl a srác mèg akkor is kitartòan fog állni ès várni az egy fontos adományomra.
10. Amikor valaki olyan szulinapjára kell pènzt adni akkor nem teszek látványosan kèt penny-t egy borítkba röhögcsèlve, hogy "hülye nyomi remèlem, hogy csak csokit kap". Forditva ugyanez, ha valakit szeretek nem dobok hùsz fontot a borítèkba tùlszárnyalva ezzel mindenkit, ès vègkèpp nem írom a neki szánt kèpeslapra azt, hogy
- Fantasztikus ès különleges vagy, ès imádtam veled dolgozni, ès tènyleg fantasztikus ember vagy. 
Amit aztán macskakaparással aláírok ès mivel rájövök, hogy az aláírásom olvashatatlan körè rajzolok egy nyilat amire nagybetûkkel ráírom ha nevem, csakhogy biztos tudja, hogy èn vagyok.
11. Csak azèrt mert a menedzserem leadta a csoportomat ès tõlem 10 mèterre fog ülni a szokásos egy helyett nem fogok könnyes szemmel nèzni, fõleg akkor nem ha ez mítingen törtènik ahol mindenki engem bámul.
12. Amikor javaslatokat kèrnek ahhoz, hogy miben tudnák fejleszteni a cèget, akkor a 120 fõs mítingen nem mondom röhögve, hogy egy csùszda kène, mert akkor nem nyomorogna mindenki a liftben, muhahaha. Utána pedig nem èrtetlenkedni, hogy mièrt nèznek õrültnek. Amikor elmondják, hogy ez nem kivitelezhetõ, másrèszt ez nem egy marketing cèg akkor nem állok elõ azzal a javaslattal, hogy
-nem gond akkor legyen egy èvben kèt nap amikor ha nincs kedvünk felkelni, akkor ezt bejelenthessük õszintèn ès otthon maradhassunk.
13. Nem lakkozunk körmöt munka közben, nem firkálgatunk, nem ragasztunk a computerre papírrepülõt ès nem dobáljuk a munkatársainkat sem papírrepülõkkel.A menedzserünkkel a munkáròl beszèlgetünk ès nem Modligiani-ròl meg arròl, hogy mennyire ùtálom a munkámat.
14. Nem leszek naiv, èszre fogom venni azokat a jeleket amibõl kiderül, ha tetszem egy pasinak ès nem fogom bemagyarázni magamnak, hogy csak kedves akar lenni. Továbbá magamnak sem fogom bemagyarázni, hogy nem tetszik mert csùnya,mert minèl többet csùnyázom magamban annál helyesebb lesz, ami kèsõbb majd frusztráciòt okoz, hiszen tènyleg csùnya. Pedig iszonyù helyes, èrted.
15. Nem rohangálok a folyòsòn, nem ugrok fel ès èrintek meg lelògò táblákat amire az adott osztály tevèkenysège van írva ès ha a cèg második embere megkèrdezi, hogy sok e a munka, akkor nem mondom azt, hogy nem ès beszèlgetek tovább a kollègáimmal.
Hirtelen ezek jutottak eszembe ès idèn megfogadom, hogy minden más lesz ès felnõttkènt fogok viselkedni....ès nem, többet nem szemezek mèg vèletlenül sem

A bejegyzés trackback címe:

https://berni-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr627140411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2015.02.04. 17:44:33

"nem mondom röhögve, hogy egy csùszda kène, mert akkor nem nyomorogna mindenki a liftben"

En naivan megkerdeztem, hogy "a foldszintrol az elsore nem lehet lepcson felmenni? Mert a francnak sincs kedve egy emelet miatt varni a liftre...
Azt mondtak, hogy nem lehet... De mar dolgoznak az ugyon :)

kiber kóbor 2015.02.04. 20:42:34

Nagyon helyes, de a karácsonyi bulira érvényes fogadalmakkal mi lesz?
Üdv, egy csúnyácska irodai pasi, aki eddig egészen pontosan négy ilyet húzott meg, mint te. És még nincs vége. Ha feljebb neveznek ki a jövő hónapban, még többet dolgozom ezen a projekten. Értelemszerűen.

chocco channel 2015.02.04. 22:54:30

@kiber: Jo kerdes a karacsonyi bulikat kifelejtettem, de az olyan pasik miatt mint te erdemes bejarni, az ilyen tipusu sracok nelkul az egesz tok unalmas lenne

Barbagáz 2015.02.05. 06:38:14

Látom kemény munka folyik a multinál.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.02.05. 06:39:20

Minden csúnya irodista pasi írjon privit!

chocco channel 2015.02.05. 12:09:43

@ ex-dr.vuk: Csak es kizarolag csunya es felenk pasiknak van eselye:-))))))

ex-dr. vuk 2015.02.05. 12:12:36

@chocco channel: felenk az stimmel. hat ez van ;)

chocco channel 2015.02.05. 12:15:27

@ex-dr. vuk: Sajnos az elonytelen kulso es a luzer viselkedes elofeltetel, ez egy amolyan "fetis", de hidd el nem vesztettel semmit a nok legnagyobb resze rosszul van a csunya felenk pasiktol:-))

ex-dr. vuk 2015.02.05. 12:40:23

@chocco channel: valahogy nekem is ez volt a sejtesem :)
mondjuk nem mintha keresgelnek barkit is barmire :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.02.05. 20:38:38

@ex-dr. vuk: Ne nekem, a blogírónak. Bár, ha privit írnak neki, akkor lehet, hogy nem is félénkek.
süti beállítások módosítása