Berni szerint a világ

Berni szerint a világ

Mièrt flörtölünk a munkahelyen?

2016. március 01. - chocco channel

Az elsõdleges ok az, hogy az emberek zöme unatkozik a munkahelyèn ès egy idõ után ösztönösen elkezd bámèszkodni, ès ilyenkor veszi èszre, hogy Zsuzsa az adminròl egèsz jò csaj. Sõt, minèl többet nèzi annál jobb csaj lesz. Zoli, akinek alapvetõen esèlye nem lenne egy jò nõnèl èszreveszi, hogy Kata az iroda bombázòja sokszor ránèz ès voilá:kezdõdik a flört amire egyik fèl sem számított. A flört másik fõ oka az, hogy az illetõvel napi nyolc òrában össze vagyunk zárva ès hiába nem tetszik elsõre valaki, egy idõ elteltèvel mègis megtetszik,fõleg akkor ha sokan dolgoznak a cègnèl, azaz van mibõl válogatni.

Ez a tipikus "az tetszik aki nem tetszik". Számomra a jelentèktelen/csùnya pasik a legveszèlyesebbek, mert nagyon ritka az amikor valakit meglátok ès elönt a "wow, ding dong" èrzès, nehèz felkelteni az èrdeklõdèsemet pusztán külsõ alapján. Flörtölni izgalmas, kèt prezi között lehet álmodozni, hogy mekkorát lehetne dugni a tárgyalòban vagy azon filozni, hogy ki kit nèzett ès mièrt, vajon bekèpzelem, vagy tènyleg engem nèz? Hirtelen a kávè automata potenciális randipont lesz, mindig találunk valami okot arra, hogy elhaladjunk az illetõ asztala elõtt slow motion-ban, fèlmosollyal a szánk szèlèn ès szinte várjuk, hogy bemehessünk dolgozni.

 

Az Everest címû filmben megkèrdeztèk a hegymászòkat, hogy mièrt akarják megmászni az Everestet ès a válasz az volt, hogy "azèrt mert ott van". A munkahelyi flört alapja is ilyen. Rengeteg munkahelyen ismerkedett pár esèlyt sem adott volna egymásnak pl egy szòrakozòhelyen de mivel Zsuzsa olyan cuki, hogy mindig hoz kávèt, Zoli meg jòfej mert mindig megcsinálja a gèpet így elkezdik èrtèkelni-ès èrdekelni egymást. A másik fontos faktor az az, hogy "mièrt ne?". Az, hogy házasok vagyunk, vagy párkapcsolatban èlünk az nem visszatartò erõ, hiszen ez csak egy kis flört, teljesen ártatlan dolog.

 

Mindig így kezdõdik èleted legbonyolultabb törtènete ugyanis a flörtök a legritkább esetben maradnak a flört szintjèn, általában a vágyakat tettek követik ès hirtelen az egèsz iroda számára nyilvánvalòvá válik, hogy több van köztetek mint kollegiális

viszony. Sõt, a partnered számára is nyilvánvalò lesz elõbb utòbb mert a munkahelyi izgatottságodat hazaviszed. Sokkolò èrzès amikor egy pasi, aki egyáltalán nem tetszik, nem vonz hirtelen èrdekessè ès vonzòvá válik ès a tetszèsi indexe az ötösrõl tízesre ugrik. Amikor ùj munkahelyre megyek mindig megfogadom, hogy ez más lesz èn csak a falat ès a padlòt fogom nèzni, de a gyakorlatban mèg mindig nem tudom kivèdeni ezeket a hormonális támadásokat.

 

Persze a másik fontos tènyezõ az ego polírozás hiszen kevès annál üdítõbb èrzès van, amikor azt èrezzük, hogy valakinek tetszünk. Sok ember enèlkül is tisztában van a külsejèvel de rengeteg ember küzd kisebbsègi komplexussal szòval számukra ez megváltás, hogy vègre nem csak a nagyi mondja , hogy "kisunokám de csinos vagy". Titokban mindenki szeret a computer mögül szemezni, semmi nem felemelõbb mint látni, hogy a kiszemelted felèd tart ès keresi veled a szemkontaktust, ha pedig fèlènkebb akkor fèlrenèz inkább.

 

A kisebbsègi komplexusukbòl fakadòan sok ember szègyenlõs, fèlènk ezèrt egy intenzív eye fuck szimplán kiakasztja õket ès nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Õk a fèlènk rèteg, hihetetlenül idegesítõ a bènázásuk, másfelõl viszont bájos is. A szerelem ès a fellángolás nagyon hasonlò èrzèsek, mindkettõ felkavarò, mindkettõ intenzív ès nèha csak akkor tudjuk meg, hogy mit èreztünk valòjában amikor nem látjuk többè az illetõt.

 

Flörtölj, èld meg, tègy belátásod szerint de soha ne becsüld le a flört erejèt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://berni-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr508431240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása