Berni szerint a világ

Berni szerint a világ

Gyerek vagy nem gyerek?

2015. december 30. - chocco channel

Eljött hát ez a nap is, amikor el kell döntenem (viharos gyorsasággal), hogy szeretnèk-e gyereket vagy sem(35 lettem)  meggyõzõdèsem volt, hogy èn soha nem akarok gyereket mert önzõ vagyok, türelmetlen (a tesòm dadogasát is nehezen viseltem amikor kicsik voltunk) ès amikor a barátaim gyerekeivel legòzom/gyurmázom mindig felbosszant, ha lerombolják a nehezen felèpített lego váramat, vagy a gyurma tortáimat, vagy csak összefirkálják amit èppen nekik rajzoltam.

 

A barátaim a gyerek mellett legalább tíz èvet öregedtek ès nem járnak sehova, boldogok ha van öt percük egymásra amikor senki nem zavarja õket. A másik ok, azok az averziòim azaz: mi van ha bármennyire is jol nevelem, de a gyerek pszichopata lesz? Mi lesz ha tizenöt èvsen berág rám, mert nem engedem el bulizni es èjszaka lecsapja a fejem egy jatagán karddal es elássa a hátsò kertben?

 

Továbbá mi van akkor ha elrabolja egy pedofil? Vagy mi van ha az iskolaban terrorizalják, vagy drogozni kezd, vagy duhkitorèsei lesznek, vagy autista lesz ès egèsz nap mosogèpeket fog nèzni a youtube-on?

 

Másrèszt hiába nevelem a legjobb tudásom szerint, mi van akkor ha ùtálni fog mert nem leszek szimpatikus neki? Szòval ez az egèsz nekem innen a nyugalmas èletembõl nèzve egyfajta orosz rulettnek tûnik, ami tele van aggòdással. A fèrjemnek már van egy kamasz fia akivel szeretjük egymast, de nèha fájòan kamasz. A fèrjem alapvetõen nem akar több gyereket, de azt mondta, hogy a döntès az enyèm, ha èn szeretnèk akkor õ megint boldogan lesz apuka (õ egy vègtelenül rugalmas èlõlèny).

 

Èn a szüleim nèlkül ebbe nem vágok bele, szerencsère Anyu abszolùt biztosított a támogatásáròl, õ roppant lelkes es nagyon szeretne kisunokát ès mondta, hogy szívesen kiköltözik hozzánk egy èvre vègigcsinálni a horror idõszakot. Szòval kèt segítõm is van, mindketto rutinos szòval nem arròl van szò, hogy leböfogött hajjal ülök egy szakadt pòlòban èletem romjain egy ujszülöttel.

 

Aztán itt van a szülès. Csakis császárral, lehetõleg altatásban, Anyu kezèt fogva máskènt kizárt, hogy szüljek. Szòval tele vagyok aggályokkal miközben a korombeliek ès a nálam fiatalabbak vidáman szülnek, mintha valami nemzeti sport lenne a gyereknemzès. 

 

Van egy èletem, ami nagyon klassz, rengeteget vásárolok, szeretek dolgozni, tele vagyok tervekkel, imádok utazni de mèg nem találtam ki, hogy melyik országban szeretnèk èlni. Jelenleg külföldön èlek (tíz ève) de úgy èrzem, hogy nekem más kontinensen van a helyem. Imádom a fèrjem, de fogalmam sincs, hogy leszek e mèg szerelmes másba ès ha a fèrjemmel van közös gyerekünk akkor vele fogok maradni mèg akkor is, ha halálosan beleszeretek valaki másba, a szuleim már több mint harminc ève együtt vannak boldogan, nekem pedig már ez a második házasságom harminc èven belül.

 

A statisztikám remek. Kevès szèp gyereket látok, a barátaim gyerekei egèszen furcsán nèznek ki, ha olyan gyerekem lenne èn biztos nem tapètáznem ki vele a fèszbukot, de ugye a szèpsèg mindig relativ. Mindenki azt mondja, hogy a sajat gyerekemet majd nagyon fogom szeretni. Tènyleg? Úgy èrtem mi van ha alapvetõen nem lesz szimpatikus, vagy szörnyû attitüdjei lesznek? Akkor majd ott állok a semmi közepèn egy irritálò gonosz törpèvel ès rohangálhatok pszichològushoz. 

 

Vègezetül pedig lehet, hogy ebbõl kisülhet valami jò is, mert megeshet, hogy nekem lesz a világ legèdesebb, legjoszivûbb es legszeretnivalòbb gyereke aki csudaszèp lesz ès szeretni fog azèrt aki ès ami vagyok, ès amikor hazaèrek a munkábòl (a fèrjem marad otthon of korsz, èn bediliznèk egy gyerekkel bezárva) akkor rohanva ugrik a nyakamba, hogy "anyuuuu, gyere mutatok valamit most rajzoltam" ès talán majd megölel ès azt mondja, hogy " te vagy a vilag legjobb anyukája ès nagyon szeretlek".

 

Megèri ezèrt az èrzèsèrt kockáztatni egy jòl müködõ vidám èletet?

 

Nos, ez a nagy kèrdès.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://berni-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr718212824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabardin 2015.12.31. 11:16:44

Ez valami vicc? Mert annak elég gyenge.
Ha nem vicc, akkor pedig - innen kívülről - ne vállalj gyereket, mert ezzel a hozzáállással biztos elszúrod.
(mindenki életét: a sajátod, a rugalmas élőlényét és a kis ivadékét)

benedek012 2015.12.31. 11:52:49

Áh, hagyd a fenébe.
Viszont, ha mégis , akkor most szólok, hogy egy hasi műtét csakis rosszabb lehet, mint egy természetes folyamat .

Irbisz 2015.12.31. 11:53:56

szerintem se vállalj gyereket, kevesebb kárt teszel ha dolgozgatsz és vásárolgatsz továbbra is sok szép trendi cuccot mint eddig.

Irbisz 2015.12.31. 12:00:19

"Aztán itt van a szülès. Csakis császárral, lehetõleg altatásban, Anyu kezèt fogva máskènt kizárt, hogy szüljek."
legalább a férjed kezét fognád közbe cicababa, "valamivel" több köze van hozzá, mint anyádnak.

" Szòval tele vagyok aggályokkal miközben a korombeliek ès a nálam fiatalabbak vidáman szülnek, mintha valami nemzeti sport lenne a gyereknemzès."
talán mert ez a gének diktálta természetes viselkedés, ez lehet a roppant rejtélyes magyarázat :DD

charlize 2015.12.31. 12:04:11

Nem, ne szülj. Ebből a posztból egy olyan ember képe sejlik át, aki teljességgel alkalmatlan a gyereknevelésre. Még azok is utálják néha az ezzel járó nehézségeket, akik amúgy gyerekpártiak, és vágytak az utódra, de az ilyenek, mint te a legrosszabb szülők lesznek. Ezt minden támadás nélkül mondom, nekem csak félig volt ilyen beállítottságú anyám, és rettenetes gyerekkorom volt így is. Szóval NE.

charlize 2015.12.31. 12:05:32

@Irbisz: És még apuka maradjon otthon, akit úgyis elhagy, mert 35 évesen még új szerelemről álmodozik. Pff :D Így mondjuk érthető, miért anyuci kezét akarja fogni.

Nazareus 2015.12.31. 12:14:01

ja-ja, hagyd a fenébe ezt a gyerek dolgot. Nem neked való egyelöre legalábbis. Ahogy irták is, inkább vásárolgass és utazgass. Már az esetleg megszületö gyereked érdekében is - nehogy már ilyen anyja legyen szerencsétlen kölyöknek...

aranea 2015.12.31. 12:39:25

Úgy gondolom, jogosak a kérdéseid, érett gondolkodásra vall, hogy egyáltalán fel merted őket tenni. Az a véleményem, hogy ha csak azért vágnál bele, mert "idő van" - ne vágj bele. Hiába akármennyi segítség, ha nem szeretnéd, akkor csak egy letudandó feladat lesz. Megcsinálhatod persze tökéletesen, mintaértékűen - de a gyerek világ életében érzeni fogja, hogy valami nincs rendben. Engem is így vállaltak a szüleim, és meggyőződésem, hogy nagyon nem kellett volna.

abecede 2015.12.31. 12:46:28

Esetleg újabb aggódnivalót találhatsz abban a gondolatban, hogy a férjed kattan be, és vágja le a fejed.

tavolirokon2 2015.12.31. 13:24:59

Bolcs dontes nem tovabborokiteni a paranoiat.

Zsuzsi25 2015.12.31. 13:33:33

@Irbisz: Azert azt tegyuk mar hozza, hogy az nem bun, hogy valaki nem vallal gyereket! Sot! Nem ertem miert fikazzatok! Felelossegteljesen gondolkodik, es felelossegteljes dontest fog majd hozni. Ez a normalis!

Ui; Ha nem lennenek olyanok akik "trendi cuccokat vasarolnak" es a karrierjuket hajtjak es (mivel magas a keresetuk) sok adot fizetnek, nem lenne akinek az adojabol lehetne fizetni a GYED.et stb.t annak, aki 20 evesen lebabazik anelkul, hogy valaha teljesitett volna a munka vilagaban.

P.S.2: Ma mar egyaltalan nem gaz, ha az apa marad otthon a gyerekkel. Kulfoldon ez mar gyakori. (Mondjuk ha en ilyet mondok a ferjemnek, hogy : "te maradsz otthon a bebivel (azontul h nem eri meg anyagilag sem) valoszinuleg korberohogne. :)
De masok vagyunk. :)
A posztolonak:Nem ciki ha apa marad otthon a picivel.

EXLEXMAN 2015.12.31. 13:46:35

Ne szaporodj! Maradj magadnak! Koltsd a penzed es irj ilyen hasonlo baromsagokat! Vagyunk ra elegen akik elolvassuk! Igeny is les ra. :) Neked is boldog uj evet: maganyosat es hosszut!

Bambano 2015.12.31. 13:55:33

úgy látom, a poszternek sikerült beleképzelnie magát egy-két fideszes megmondóember ócska észjárásába :) grat :)

Nazareus 2015.12.31. 14:03:22

@aranea: Szerintem ez a kérdés egyáltalán nem vall érett gondolkodásra,ilyet maximum egy kezdö emós tini kérdez::

"Mi lesz ha tizenöt èvsen berág rám, mert nem engedem el bulizni es èjszaka lecsapja a fejem egy jatagán karddal es elássa a hátsò kertben?"

Schmetterlingi 2015.12.31. 15:18:23

A sok köpködö hozzászóló közül úgy tünik én leszek az elsö aki komolyan vesz, és nem rögtön fikázni kezd.
Méghozzá azért, mert hasonló gondolatok foglalkoztatnak engem is, bár a lecsapja a fejem még nem jutott eszembe :-), de a sok savanyú hozzászólóval ellentétben én ezt poénnak vettem, annak aminek szántad, és jót mosolyogtam rajta (mindemellett történt már ilyen...)
A különbség annyi, hogy én már 38 múltam, így még végesebb az idöm a gondolkodásra, bár a gondolkodást a témán én se most kezdtem... De azt hiszem én már döntöttem, csak még magamnak sem merem bevallani...
Mindenkit felvilágosítanék, ezek a gondolatok nem azt jelentik, hogy valaki rossz anya lenne! Én tudom, hogy igenis jó anya lennék. Mindenben nagyon maximalista és perfekcionista vagyok, nem lenne ez másképp az anyasággal sem. És szeretni is nagyon tudok, önzetlenül.
Nem magával a gyerekkel van gondom, hanem azzal, hogy mennyire megváltoztatná az életemet, amivel viszont elégedett vagyok. És a kérdés, hogy ezt valaki akarja-e, megéri-e.
Hozzád hasonlóan én is külföldön élek, a férjem nem Magyar, 5 éve, család nélkül vagyok itt, a férjem szülei is 600 km-re tölünk, vagyis abszolút magunkra lennénk utalva.
A férjemnek nálunk is van egy elözö házasságából 2 gyereke, szitu hasonló, elfogadja amit én akarok. Nem fosztana meg attól, hogy saját gyerekem legyen, de nem is ragaszkodik hozzá, hiszen neki már van 2... Így még nehezebb, mert egyedül rajtam múlik. Szülöi részröl sincs nyomás, mert mivel külföldön élek, sajnos úgysem sokat unokázhatnának. Hugom épp most szült, úgyhogy már nem nyomja az a teher sem a vállam, hogy unoka nélkül maradnak.
Rengeteget utazunk, amiröl a gyerekes ismeröseink irigykedve csak álmodoznak, függetlenek vagyunk, akkor kelünk és fekszünk vagy épp eszünk amikor jól esik... És én is imádok vásárolni. :-) De ez nem ok, vásárolni a gyereknek is lehet. :-)
Sok kontra van, amit most nem írok le, mert hosszú lenne, a pro pedig az utolsó bekezdésed... Eddig a mérleg nyelve arra felé billen, hogy szedem szorgalmasan továbbra is a fogamzásgátló tablettámat...
10 éve ismerem a férjem, 5 éve vagyunk házasok, és jól müködik a házasságunk, nincs szükségünk arra, amit sok pár csinál, hogy a házasság megmentése miatt akkor csináljunk már egy gyereket...
Mindenesetre ez egy nehéz kérdés, de aztán mindig oda lyukadok ki, hogy nem kell mindenkinek gyereket szülnie, élje mindenki úgy az életét ahogy tudja, ahogy szeretné!

Schmetterlingi 2015.12.31. 15:24:47

@EXLEXMAN: attól hogy valakinek nincs gyereke, még nem feltétlenül magányos. Viszont sokan vannak, akiknek gyereke van, és mégis magányosak... Hogy is van ez? A gyerek nem garancia semmire. Nem tünt fel mikor írtad, hogy mennyire gonosz vagy és milyen hülyeséget írsz?
Van egyéb is a gyereken kívül, család, férj, szerelem, barátok... Èn pont ezt tartom szánalmasnak, hogy egyesek csak a gyerekben látják az élet értelmét, holott annyi minden más is van, de a beszükült látókörrel nehéz ezt ugye észrevenni...

Persze van aki megtalálja az egyensúlyt, de sok példát láttam a környezetemben is, hogy miután jött a gyerek, már nem lehetett másról beszélni, már nem lehetett közös programokat csinálni stb.
Attól meg különösen ki vagyok bukva mikor valaki a gyerekét nevezi a szerelmének. Nem, jó esetben a szerelme az, aki a gyerekének az apja, és nem maga a gyerek...

aranea 2015.12.31. 16:06:47

@Nazareus: Úgy tűnik, annyira nincs érett gondolkodásod NEKED, hogy az irónia jelzésű megfogalmazást felismerd... bááár, ki tudja, most hogy így jobban belegondolok, lehet, hogy komolyan is felmerülhet a mai kölköket látva...

Void Bunkoid 2015.12.31. 16:48:27

Bernike, ha ezen cikk alapján kellene véleményt formálnom vagy valamennyire megismernem téged, az alapján te 35 évesen is még csak egy nagy gyerek vagy. És igen, nem való neked gyerek, de téged igazán megnevelhetne valaki.

Persze, ha ez a cikk ironikus-parodisztikus akart lenni, akkor mindjárt más a fekvése.

Amúgy megjegyezném, nem minden pszichopata darabolós gyilkos. Bármennyire is meglepő, egyszer viccből részt vettem egy ilyen elemzésen, és az alapján én is az vagyok.

De nem vagyok destruktív jellegű, egyszerűen csak rettenet alacsony EQ-val rendelkezek. Nem tudok gyászolni, nem vagyok képes romantikus filmeken sírni vagy elérzékenyülni, és ugrálva örülni sem, akkor sem, ha valóban jólesőnek vagy hasznosnak ítélek meg egy ajándékot vagy élményt. Sőt, ronda dolog, de szerelmes sem tudok lenni.

De nem vagyok destruktív-agresszív. Ha egy tizenéves gyerek olyan hajlamú, akkor az valóban bánthat téged.

Csak a "normális" agresszív gyerek utána ki fog borulni, a pszichopata meg a legnagyobb nyugalommal kinyit egy üveg kólát és a fejeddel az ölében leül tévézni.

Nzoltan 2015.12.31. 16:51:08

Szerintem lődd főbe magad. Mindenki jobban jár. Kb. ennyit érdemes hozzátenni a tyúkszaros életedhez.

Amúgy ez valami vicc? :-D

Nzoltan 2015.12.31. 16:57:33

@Schmetterlingi: Azért nem tűnik viccnek ez az egész, mert a mostani huszas és harmincas 'értelmiségi' picsák felétől pont ezt a kifogásokat hallod vissza, ha felteszed nekik miért nincs gyerekük vagy lesz-e valaha egyáltalán.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2015.12.31. 17:32:26

Igazad van, a gyerek sok lemondással jár (mint ahogy egyébként a felnőtt létben minden más is), de az nem igaz, hogy akinek gyereke van az feltétlenül 10 évet öregszik. Ha túlparázza, akkor igen. Ha úgy gondolja, hogy a gyerek a világ kizárólagos közepe, a férje pedig a szülés pillanatától kezdve egy ATM automata, akkor is. Viszont nem számít 10 év öregedésnek, ha valaki nem jár el naponta bulizni, vagy pl. nem a barinők (totálisan mondvacsinált) igényeit helyezi előtérbe, hanem a gyerekét meg a férjét. Annyi a titka a dolognak, hogy az ember nem döglik bele erőnek erejével a megfelelési kényszerbe, se mint anya, se mint "dögös fiatalos kanca". A felnőtté válás éppenséggel azt jelenti, hogy valaki teljesen őszintén szembe tud nézni önmagával. Ha erre képes vagy, elfelejtesz minden szólamot, divatot és egyebet, csak magadat szólítod meg, és csak magadnak teszed fel a kérdést (nem pedig mondjuk az internetes nagyközönségnek, melynek amúgy semmi köze hozzá), akkor azonnal meg fogod találni a megfelelő választ.

bElannaTorres 2015.12.31. 17:32:45

szerintem hagyd a fenébe a pasi dolgot! Egy gyereket vállalj akit szeretsz, ha tönkremegy a házasság mindig van aki szeret és te is őt. Ne azon aggódj, hogy tönkremegy a kapcsolat, nem számít ha van gyerek :)

Másoknak meg: nem mintha a férfiak annyira akarnának gyereket.......
nekem nővérem se lenne ha az apján múlott volna. Mindenki tud ilyen sztorikat mai példákkal is. szóval nem tudom mifaszt kell mindig azzal jönni, hogy a nő nem akar gyereket. szerintem ehhez elég fogyatékosnak kell lenni, merev gondolkozással. Nem azt modnom hogy ellenkezőjére nincs példa, de nem kéne mindig a picsákkal jönni mikor bőven kiveszik a részüket a faszok is.

Ad Dio 2015.12.31. 19:37:17

Kedves Poszter!

Minden kételyedhez abszolút jogod van. Ezek egytől-egyig amúgy releváns problémák, ráadásul egy sereg fajsúlyos gondot nem is érintettél (sérült gyermek, meghal/elhagy a társad, gyermek hal meg kis korában stb.)

A felelős döntéshez ezekkel a gondokkal és nehézségekkel szembe kell nézned és amikor döntesz, vállalnod kell a következményeket.

Rossz hír az, hogy ebben senki nem tud Neked segíteni.

Én sem.

Viszont egy szempontra felhívnám a figyelmedet ha szabad.

A problémaelemzésedben egyedül a magad szemszögét elemezted. Ez egy nagyon fontos pont, de a kérdéskör nem csak Rólad szól. HA úgy döntesz hogy felvállalod a gyermeket, akkor bizony bekerül a világba egy új, szuverén emberke. Onnantól nem csupán az a fontos hogy Neked mi hogy jó, hanem az is minimum ilyen súllyal jelenik meg, hogy annak a pici - kezdetben szinte magatehetetlen - rád utalt lénynek mi a jó. Számára ugyanis egy jó ideig Te fogod jelenti azt, ami a világban jó: biztonságot, élményeket, meghittséget, vidámságot stb.

Ne hidd hogy lebeszélni akarlak, épp most várjuk a sajátunkat (nem éppen az elsőt :-) ), én azt gondolom hogy egy új embert nemzeni és azt a világba bevezetni az egyik legszebb hivatás. Csak épp ahogy egyik hivatás sem való mindenkinek, ez sem...

csakférfi 2015.12.31. 20:35:45

Ne akarj gyereket.nem kell az neked! Éld az életet.Ne hagyj a végére "bakancslistát".Élvezd ki minden percét,talán szerelmet is találsz újat.
Aztán halj meg úgy hogy nem marad utánad semmi.Még csak olyan sem aki emlékezne arra a "hülye picsára" akinek a gyereke .........zseni lett,vagy gyilkos!Mert az mindegy az már nem anyuka baja sem apukáé.Bárhogy is akarjuk a szüleinkre verni a saját hibáinkat.
Neked sohasem lesz ilyen ,mármint hibád.Tökéletes élet tökéletes öregkor és tökéletes halál.Tökéletesen felejthető ember.Akire a kutya sem emlékszik.
Amúgy ez a poszt egy vicc. :) :)
Mégis ha igaz lenne.....! :) :)

teeszmalac 2015.12.31. 21:51:20

hát így jobb ha nem.

ez nem vicc, ez az átlagtempó

aranea 2015.12.31. 22:24:48

@csakférfi: "Aztán halj meg úgy hogy nem marad utánad semmi.Még csak olyan sem aki emlékezne arra a "hülye picsára" akinek a gyereke"
Felhomályosítalak, hogy már a dédunokád sem fogja tudni még csak a nevedet sem... az utolsó, aki kimondja, az a temetőből lakóparkot varázsoló kft nehézgépkezelője lesz, aki kifordítja a sírköveket. Te sem tudsz semmit már a szépatyáidról, hogy távolabbi ősökről (akár csak 150 évvel ezelőttről) már ne is beszéljünk.
Tovább megyek: az ivarsejtek képződésekor számfelező sejtosztódás zajlik... így igaz, hogy a gyereked megkapja vagy az anyádtól, vagy az apádtól kapott DNS "oldalt", de már az unokádnál könnyen lehet, hogy a TE genetikai anyagodból egyetlen bázispárnyit sem hordoz...
Csinálhatsz akárhány gyereket, mind hiába. Ha az emlékezetekben akarsz megőrződni, azért tenni is kell... vagy nagyon jó - vagy szörnyű dolgokat (Hitlert 500 év múlva is emlegetni fogják). De a szaporodásba belevert energia a legrosszabb befektetés e téren.

Kisbálint 2015.12.31. 22:25:46

Két éves kisfiam van. Születésétől fogva imádok vele vásárolni, utazni, lógni. Innét kezdve kevés az esélye hogy később nem fogja bírni a fejem.

csakférfi 2016.01.01. 04:13:48

@aranea: Te sem tudsz semmit már a szépatyáidról, hogy távolabbi ősökről (akár csak 150 évvel ezelőttről) már ne is beszéljünk.----------Tévedsz.Ráadásul rosszindulatú vagy! Anyám 18 évesen szült engem úgy hogy a harmadik voltam a két nővérem után.7 hónaposan még a "szénásszekeret " pakolta apámmal a mezőn.Számomra ez a család az ideális.Aztán elváltak.A történetükre mindig is kíváncsi lesz az akinek majd mesélem. Téged érdekel?Mert a poszt arról szól .Az üres életről és A nem vállalt felelősségről.Felnevelni és átadni azt örökségül hogy okuljanak a déd-ük-szép apa -anya életéből és ne kövessék el az ő hibáikat.Tiszteljék a felmenőiket mert a saját jólétünk nekik köszönhető nagyrészt.nem az aktuális politikai vagy vallási papoknak.
De a szaporodásba belevert energia a legrosszabb befektetés e téren.---unalmas élet.így jellemzném a kijelentésedet.nekem nem kell sehová utaznom hogy a gyerekeimben örömöt,vagy boldogságot találjak.mivel ők jönnek olykor hozzám.aztán bizalmasan beszélgetünk,ökörködünk.vagy éppen a haragom a tetőfokára hág mert nem hallgatnak az anyjukra.Honnan veszed hogy a poszt nem sík hülyeség??

csakférfi 2016.01.01. 07:14:19

@Schmetterlingi: Én tudom, hogy igenis jó anya lennék. Mindenben nagyon maximalista és perfekcionista vagyok, nem lenne ez másképp az anyasággal sem. És szeretni is nagyon tudok, önzetlenül.
-az hogy milyen anya leszel azt a gyerekeiden tudod lemérni amikorra elérik a felnőtt kort.Később ha jó anya voltál és bajba kerülsz akkor sietnek a segítségedre még ha 80-éves és beteg leszel akkor is.Hidd el fogsz bajba kerülni!
10 éve ismerem a férjem, 5 éve vagyunk házasok, és jól müködik a házasságunk, nincs szükségünk arra, amit sok pár csinál---Mi lesz ha a férjed már nem lesz melletted 80 évesen?Lesz valakid??
Előbb utóbb megöregszel.
A család az amelyik természetes létforma bárhová nézel a világban.A gyereknélküliség "újkori" hisztéria.A család az ahol van gyerek és van szülő.valaki írta hogy tinigondolkodás a poszt. Igaz mert aki nem vállal gyereket sohasem fog felnőni.Mégha a teste öreg is a gondolkodása gyerekes.

aranea 2016.01.01. 10:35:22

@csakférfi: Mindenről lehet sztorit mesélni, még az "unalmas" emberekről is. Én is tudok nagyanyámról: férjhez kényszerítették 14 évesen, 3 gyereket szült, meg ahányat csak tudott, népi praktikákkal elhajtott: s azt a tanácsot adta mindenkinek, hogy éppen untig elég egy gyerek, ha már valaki akar. Dédanyám 21 évesen lett özvegy, a legelső kérőhöz hozzányomta nagyanyámat, és aztán soha többet nem kezdett kapcsolatba (pedig sokan kérték), és a leszármazottaitól külön élt - kifejezetten kiegyensúlyozottan, ha úgy tetszik "unalmasan". Anyám pedig világéletében verte a fejét a falba, hogy miért is dőlt be annak a baromságnak, hogy férj meg gyerek kell. Egyedül él, és nekem már azt mondta, hogy ha van egy kis eszem, egy darabot se.
Férjemnek van gyereke... egyedül nevelte fel, mert anyuka rájött, hogy még se jön be neki a szülői szerep...kölök külföldön, ahányszor beszélnek/találkoznak: kizárólag idegesség, veszekedés. Úgyhogy párom is csak azt tudja szívéből javasolni mindenkinek, aki ingadozik, hogy keressen bármilyen értelmes hobbit, de gyereket ne.
S ez csak a közvetlen családom volt, a tágabb ismeretségi körömről ne is beszéljünk!
Szuper, hogy TE élvezed, és NEKED bejött a gyerek, de te vagy az a bizonyos 5% - nem több.
"Mi lesz ha a férjed már nem lesz melletted 80 évesen?Lesz valakid??"
A gyerek se lesz mellette. Ha van egy csöpp esze, elhúz ebből az országból. Aki hosszabban él, mint a párja, egyedül marad... esetleg nyűglődve drága pénzért beteszik egy öregek otthonába, mert ugye mindenki dolgozik. Ha meg otthon van, és a család kénytelen forgatni az ágy tetején, az meg végképp a legrosszabb. Tudom, jártam olyan nénikéhez, akit a nyúlfészeknyi leszármazottja olyan kelletlenül és káromkodva vitt ki még WCre is, hogy inkább nekem, idegennek könyörgött, hogy napi 2x menjek el hozzájuk.

Schmetterlingi 2016.01.01. 11:43:39

@Nzoltan: a válaszodat olvasva, a te szüleid is jobban tették volna ha nem szaporodnak... Mindenki jobban járt volna.

Schmetterlingi 2016.01.01. 11:48:24

Sokan itt lehülyézik az embert és paranoiásnak tartják, csak mert végig gondolja felelösen és elemzi a gyerekkel járó problémákat, holott sokkal nagyobb baj az, hogy az emberek nagy része csak csinálja a gyereket orba-szájba, gondolkodás nélkül... Na az a baj ha valaki felelösen úgy dönt hogy nem akar gyereket, az ok tökmindegy miért nem. Mert azzal legfeljebb a maga életét fosztja meg valamitöl, de a többi az tönkreteheti más illetve mások életét is. Úgyhogy nem kellene csípöböl rosszindulatúskodni.

Schmetterlingi 2016.01.01. 11:49:38

@csakférfi: ez ugye csak vicc? Ha meghaltál, nem mindegy már hogy emlékszik e rád valaki?

Nazareus 2016.01.01. 13:53:20

@aranea: ééértem... akkor szerinted ezek az éretlen kérdések is iróniák voltak?

"Továbbá mi van akkor ha elrabolja egy pedofil? Vagy mi van ha az iskolaban terrorizalják, vagy drogozni kezd, vagy duhkitorèsei lesznek, vagy autista lesz ès egèsz nap mosogèpeket fog nèzni a youtube-on?

Nazareus 2016.01.01. 13:55:54

@csakférfi: Csak fél, hogy a tökéletes élete mellé lesz egy nem tökéletes gyereke és akkor lesz nagy a baj!

csakférfi 2016.01.01. 18:48:23

@aranea: Hm....!Az apák hibáit nem feltétlen követik el a férjek.Egyébként semmi rosszat nem írtál.Magadról.Én benn voltam a gyerekem születésénél.Akkor boldog voltam.Mostanra (15 éve) nem szól hozzám látni sem akar. :) Jó és rossz így teljes a világ.Egyébként újra nősültem a két nevelt fiút kaptam a szerelem mellé.Azt gondolom ezek után (mint a sajátomat úgy szeretem őket) semmit nem bántam meg amit a sors elém sodort döntési helyzetet.Persze a sorsomról csak én tehetek.meg most már a feleségem.Vannak percek pillanatok amiket a bolti dolgok nem pótolhatnak.Igaz vannak rosszak is amiket én sem láttam előre.Mégis azt állítom a gyerek "különleges" érzelemvilágot kíván.Azt nem adják sem keleten sem nyugaton az utazási irodákban.Ezért tettem amit tettem mert ha nem tettem volna meg akkor azt sajnálnám.Így bátran nézek az öregkor elé.Lesz mit kipihennünk és végre az ösztönünknek engedelmeskedve szerethetjük egymást életünk végéig. :) Ezért aki nem szül gyereket az nem biztos hogy öregen már nem bánja meg.ugyanis akkor már nem lehet.Tehát mindent a maga idejében.@Schmetterlingi: De mindegy.Mégis még most élek és az élet velejárója a gyerek.Ez megy évmilliók óta.Amennyiben Te okosabbnak gondolod magad a saját ösztöneidnél.Akkor nyomd el őket .Én nem teszem, néhányszor megpróbáltam ---veszítettem önmagam ellen.Tehát sohasem győzhetsz önmagad ellen.Az ösztön előbb volt utána jött a tudat.Érthető?Ezért nincs szükségem ötvenévesen gyógyszerekre.meg nem is lesz 30 év múlva sem.@Nazareus: igen vannak félelmeim mintahogy sok sok embernek.Ezek nem a tökéletességről szólnak.Sem a tökéletes gyerekről.van valamim ami tökéletes.egyetlen egy tulajdonságom.találd ki mi az. :) akkor lehetsz olyan hanyag hogy a tökéletlent többre értékeled mint a tökéletest. Na okostojás. Mi az?

aranea 2016.01.01. 21:38:58

Leragadsz a tipikus sztereotípiáknál, a boltoknál és az utazási irodáknál. Van nekem olyan mozgalmas és élményekben gazdag életem így, gyerektelen negyvenesként, hogy a negyede is sok lenne. Van, aki a nyugalmat szeretem... itthon... ne szóljanak hozzám... ne ugasson bele senki, mit és mikor csinálok... megy a fene utazgatni meg vásárolgatni. Vannak hobbijaink, amiket szeretünk csinálni - mellette pl. nekem 1 db téli nadrágom van (!), nyaralni meg 1990-ben voltam utoljára.
"Mégis még most élek és az élet velejárója a gyerek.Ez megy évmilliók óta. Amennyiben Te okosabbnak gondolod magad a saját ösztöneidnél.Akkor nyomd el őket ."
A gyilkosság és nemi erőszak is ösztönökből fakad, s az ember attól ember, hogy "okosabb" az ösztöneinél, azaz gondolkodik előre.
"van valamim ami tökéletes.egyetlen egy tulajdonságom"
Az önteltséged?

csakférfi 2016.01.02. 07:02:44

@aranea: Leragadsz a tipikus sztereotípiáknál,----Mint ahogy Te is.Anyukád "jótanácsa" nem kötelező szülni.Sőt egyenesen káros!--Ez baromság.Mivel anyukád a saját rossz tapasztalatait vetítette rád.Te meg bekajáltad.magyarul bizonytalan személyiség vagy.
Van nekem olyan mozgalmas és élményekben gazdag életem így, gyerektelen negyvenesként, hogy a negyede is sok lenne. ---Nem igaz !Egyik állításod ellentmond a másiknak.Mozgalmas élet--negyede is sok.Nekem is vannak hobbijaim és a feleségemnek is ráadásul a gyerekeinknek is .Így kerek a világ.Neked mivel nincs gyereked így ez a fele neked hiányos.Üres!
Van, aki a nyugalmat szeretem... itthon... ne szóljanak hozzám... ne ugasson bele senki, mit és mikor csinálok... megy a fene utazgatni meg vásárolgatni. ----Ezt néha mi is elmondjuk.ezzel semmit sem hoztál fel indokként.Üres fecsegés!!!!!!!
A gyilkosság és nemi erőszak is ösztönökből fakad,---Hazugság! ugyanis a gyilkosságot a félelmed táplálja.Van egy félelmed amit másképp nem tudsz megoldani mint hogy kiiktatod a félelmet keltő személyt.Ez nem ösztön.Az ösztön a szerelem.A félelem pedig érzet.Kevered a szezont a fazonnal.Nem ismered saját magad így senkit sem ismersz igazán.Fogalmi zavaraidat a befolyásolható személyiséged adja.gyakorlatilag hazugságokra építed az életed.A nemi erőszak sem ösztön.A sexualitás az ami a szerelemből fakadó cselevés.A szerelem ami nem viszonzott gyűlöletté félelemmé válik.Ez meg annak köszönhető hogy a szeretett személy visszautasít.Ez meg azt indokolja hogy akit nem szeretnek az attól fél hogy valami nem stimmel vele.Bizonytalan.Ahogyan Te is.Tehát Neked az a legnagyobb félelmed hogy a gyerek elveszi a "szabadságodat" és a döntési "jogodat".
s az ember attól ember, hogy "okosabb" az ösztöneinél, azaz gondolkodik előre.-----Igen ez igaz!Csakhogy mivel nálad a félelem az "ösztön". tehát saját félelmeid rabja vagy!Minta hogy a poszt és anyukád is.nem tettél semmit csak élvezkedsz.
Az önteltséged? ----Ez a kérdés nem rám vonatkozik hanem saját magadra.Önmagad szórakoztatása és önnön élvezeteid kiélése az elsődleges.Az én örömöm és kedvteléseim megoszthatók átörökíthetők a gyerekeimre.Én megtettem amit az élet elvárt tőlem.nem azért születtem hogy csak saját magamra gondoljak.Annyira nem fontos az én kényelmem és jólétem.Ezt hívják viselkedési mintának.Amit átörökítek.A géneket meg hagyjuk ki ebből.Ha saját magaddal nem vagy tisztában hogyan lennél tisztában a "szerkezettel"?Sehogy !Teljes képzavar a fejedben.
Bocs! Valakinek igazat kell mondani hogy tudjuk mi a hazugság.Egyébként honnan tudnánk?
Ezt most történetesen én mondom.Nem én találtam ki hanem az elődeim.Ettől nem leszek több sem kevesebb mint ők voltak.csak egy férfi.Nem több nem kevesebb.Te hiszed hogy több élvezkedésed van mint nekem.Gyakorlatilag önmagad isteníted és a Te (anyukás által eltervezett) életedet "sztárolod".Ez az egoizmus csúcsa! A saját hülyeséged!Sajna egyre többen vagytok.
-------Anyám pedig világéletében verte a fejét a falba, hogy miért is dőlt be annak a baromságnak, hogy férj meg gyerek kell. Egyedül él, és nekem már azt mondta, hogy ha van egy kis eszem, egy darabot se.----Az hogy valaki nem boldog egy kapcsolatban egyszerüen megoldható.---El kell válni és új életet kezdeni.gyakorlatilag a dédidtől--anyudig a városi hisztis picsa (Freud hisztéria Wikipédia) mintapéldánya vagy!!Vannak erre gyógymódok.Úgy hívják mélylélektan.Magyarul menj orvoshoz! Ez mentális zavar.

aranea 2016.01.02. 18:51:48

"Te meg bekajáltad.magyarul bizonytalan személyiség vagy."
Jó öregem, akkor magyarul fogalmazok:
1, nem vágyom a legkisebb mértékben sem gyerekre
2, nem szeretem a gyerekeket
3, nagyon-nagyon nem szeretem a gyerekeket (ezt most szépen fogalmaztam meg)
4, és úgy egy az egyben az embereket sem szeretem
Ez nem bizonytalanság, hanem bizonyosság.
*
"Egyik állításod ellentmond a másiknak.Mozgalmas élet--negyede is sok.Nekem is vannak hobbijaim és a feleségemnek is ráadásul a gyerekeinknek is .Így kerek a világ.Neked mivel nincs gyereked így ez a fele neked hiányos.Üres!"
Egyáltalán nem mond ellent, legfeljebb te akarsz ellentmondást bemagyarázni. Ha még egy gyerek s belekerülne, maga lenne a kaotikus pokol. És igen, nekem az a fele is tele van az életemnek, nagyon is bőven.
"Hazugság! ugyanis a gyilkosságot a félelmed táplálja.Van egy félelmed amit másképp nem tudsz megoldani mint hogy kiiktatod a félelmet keltő személyt.Ez nem ösztön."
A saját ötleteid helyett jó lenne, ha utána olvasnál. A gyilkosság ugyanis a legtöbb esetben agresszióból fakad, legyen az területszerzés, féltékenység, táplálék (=pénz), rangsoron belüli pozíció megszerzése... vagy akár az előző hím utódainak megölése. Eme példák megfigyelhető a főemlősök között, ajánlom esetleg a NatGeo műsorait is nézni.
"Ezt néha mi is elmondjuk.ezzel semmit sem hoztál fel indokként.Üres fecsegés!!!!!!!"
Aga, tehát ha valaki nem hajlandó ugyanolyan módon tönkrevágni az életét, akkor az üres fecsegés... mesélj még :D
"A sexualitás az ami a szerelemből fakadó cselevés."
Bizonyos esetekben. Az esetek többségében minimális köze van a szerelemnek a szexhez, ami egy kellemes időtöltés, némi vonzalom is kell, de valljuk be, az emberek nem szerelmesek minden partnerükbe (régen se, most se).
"nem tettél semmit csak élvezkedsz."
Tettem én annyit a saját szakterületemen, hogy emelt fővel járhassak nem csak ebben az országban.
*
"gyakorlatilag a dédidtől--anyudig a városi hisztis picsa"
Bravó a minősítésért, ismét sikerült mellélőnöd, nem kicsit: dédnagyanyám és nagyanyám parasztizált, napszámba járt, földeken robotolt, egyszóval nehéz fizikai munkát végzett.
Anyám meg volt olyan speciális képzettséggel rendelkező magas szinten, hogy a magadfajta még csak a nyomába se szagolhat, s könnyen lehet, hogy ha nem a gyereknevelésbe fordítja energiáit, hanem a kutatóorvosi karrierjét építi tovább, akkor ma kevesebb vak szaladgál a világon.
*
folyt.köv.

aranea 2016.01.02. 18:52:30

folyt:
"Az önteltséged? ----Ez a kérdés nem rám vonatkozik hanem saját magadra.Önmagad szórakoztatása és önnön élvezeteid kiélése az elsődleges"
Igen az önteltség rád vonatkozik, mivel képtelen vagy felfogni, hogy nem te vagy a teremtés koronája, és nem a te általad képviselt az értékrend az üdvözítő mindenkinek.
"Önmagad szórakoztatása és önnön élvezeteid kiélése az elsődleges"
Inkább önön céljaimnak mondanám. És miért kéne MÁS céljait NEKEM megvalósítani? Miért is kellene mások élvezetét kergetnem? Mert TE azt mondod? Én meg mást mondok. Akkor ez 1:1
"Az én örömöm és kedvteléseim megoszthatók átörökíthetők a gyerekeimre."
Magyarul elvárod, hogy amiket neked nem sikerült megvalósítanod az életedben azt a gyerekeid csinálják tovább... bravó! Én meg azt mondom, hogy mindenki találja meg azt, ami neki örömet okoz, és csinálja azt - mások meg hagyják békén. Nekem se okoznak örömet azok a dolgok, amit a felmenőim szerettek csinálni, és nekik se azok, amiket én. És volt szerencsém átélni, éppen ezért egy nagyon tetvedék dolognak tartom, amikor a gyereken próbálják végignyomni a saját ötleteiket.
*
"A géneket meg hagyjuk ki ebből.Ha saját magaddal nem vagy tisztában hogyan lennél tisztában a "szerkezettel"?Sehogy !Teljes képzavar a fejedben."
Talán azért, mert képzettségemnek köszönhetően nagyságrendekkel több szakmai tudás van a fejemben hozzád képest? Etológia, genetika, pszichológia, anatómia, élettan stb? Hmmm?
*
"Nem én találtam ki hanem az elődeim."
És attól, hogy generációkon keresztül mindenki képes volt neki nem való dolgokba belefogni, csak azért, mert az ősei is ezt tették, az aztán hű de örvendetes... aztán akik mégis megszívták, néma kussban szenvedtek (többségükben) mert nehogy megszólják őket... hú de briliáns életforma, tipikus nyájszellem.
*
"Te hiszed hogy több élvezkedésed van mint nekem.Gyakorlatilag önmagad isteníted és a Te (anyukás által eltervezett) életedet "sztárolod".Ez az egoizmus csúcsa! A saját hülyeséged!Sajna egyre többen vagytok."
Na ebben nagyon tévedsz. Nem állítom, hogy nekem több élvezetem van,mint neked. Azt viszont állítom, hogy amit TE élvezetnek találsz, az másnak, aki nem szereti azt találni, maga a pokol. És igen, azt mondom, hogy mindenki rendelkezzen elég önismerettel és bátorsággal, hogy merje eldönteni és felvállalni, hogy milyen életet él, és ne hallgasson másra. Másra, ami az ö f...akanalával veri a csalánt. Egoizmusra biztatok? Miért, te nem? Te nem azért vállaltad a gyerekeidet erre a túlszaporodott, munkanélküliséggel megvert bolygóra, mert NEKED az volt a jó, abban lelted örömed? Ki is az egoista?
*
folyt.köv.

aranea 2016.01.02. 18:53:17

folyt:
"Sajna egyre többen vagytok."
Szerencsére egyre több embernek nyílik ki a szeme, és mer más utat választani, mint amit megpróbálnak a társadalomban belenevelni. S őszintén szólva már-már hivatásomnak érzem, hogy minél több embert - legyen az bármely nemű - arra biztassak, hogy az automatikus döntések helyett GONDOLKODJON, ne rohanjon a csorda után (tudod, aki csorda után megy, mindig sz*ros füvet legel). S ha így dönt, merje felvállalni a döntését, szembesüljön vele minél több ember, hogy van más út is!
*
"(Freud hisztéria Wikipédia) mintapéldánya vagy!!Vannak erre gyógymódok.Úgy hívják mélylélektan.Magyarul menj orvoshoz! Ez mentális zavar"
Nagyon-de nagyon felszínes a pszichológiai tudásod, főleg, ha még mindig Freud bátyód idézgeted, akinek a legtöbb elméletét már ezer éve megcáfolták, komoly szakember már nem hivatkozik rá - legfeljebb történeti érdekességként.
Foglalkozásom és baráti köröm miatt egy ideig nagyon-nagyon sok pszichológussal, sőt pszichiáterrel is beszéltem, nagyon jó filozofikus szintű vitapartnerek (veled ellentétben). A most tárgyalt témák is felmerültek... s nagyon meg fogsz lepődni, de egyáltalán nem tartották problémának. Sőt! Azon csodálkoztak, hogy merem vállalni, ugyanis praxisukban az volt a jellemző, hogy belül ugyanezt gondolta a nők/férfiak majdnem fele (!!!) viszont éppen nem merték kimondani saját maguknak se, nem hogy a szakembernek... úgy kellett előásniuk a páciensből. Mindannyian a döntés felvállalását szorgalmazták a hozzájuk fordulóknál, és az idősebb, nyugdíj előtt álló kollégák csalódottan legyintettek, hogy a többség úgy sem vallja be, hanem bevállalja a gyereket, aztán 10 év múlva azt aztán lehet kezelni komoly gondokkal.
Úgyhogy mielőtt orvoshoz küldözgetsz másokat, légy tisztába azzal, hogy mi a témáról az orvosok véleménye...
*
"Én megtettem amit az élet elvárt tőlem."
Na akkor nagyon de nagyon gondolkozz el azon a pszichológus kérdésen, mert nem nekem, hanem a leírt szemléleted alapján NEKED kell:
www.nlcafe.hu/csalad/20160102/babavaras-erv-terhesseg-pszichologus-gyerek-indok/

csakférfi 2016.01.03. 08:49:56

@aranea: összegzem "Te meg bekajáltad.magyarul bizonytalan személyiség vagy."
Jó öregem, akkor magyarul fogalmazok:
1, nem vágyom a legkisebb mértékben sem gyerekre
2, nem szeretem a gyerekeket
3, nagyon-nagyon nem szeretem a gyerekeket (ezt most szépen fogalmaztam meg)
4, és úgy egy az egyben az embereket sem szeretem---Ki fogtok halni előbb utóbb. :) :)
attól még hogy egy folyamat közepén vagyunk, nem biztos hogy ez a végcél! Magyarul a Te "szellemiséged" az evolúció és az emberi faj szempontjából zsákutca.
Tömören :-jó a buli(életem) csak sok itt a köcsög. :)
-pszichiáter: "modern pap" jólétét a sok alantas embernek köszönheti akik eltartják.Szépen beszél holmi hitről békéről és spirituális baromságokról.Bakker Te ezeknek a véleményére adsz?nem csodálom hogy sík hülye vagy!Ez a baráti köröd?Na ne nevettess.Meg még a családi "örökséged"
Orvosok egyenlőre csak találgatnak "lelki" tényezőkkel kapcsolatban.Ráadásul ......hagyjuk.
Maradjunk annyiban hogy sík hülye vagy.azáltal már az orvosok sem segítenek rajtad!
Halj meg úgy hogy sohasem éltél igazán.
A vágyak kiélése az öregkorra kielégüléshez kiégéshez vezet.Mivel hamis azon állítás "vágyom tehát vagyok"--Freud bácsi. Ez sem állítható-"gondolkodom tehát vagyok"--Descartes okostojás ,igaznak.
kicsim honnan vetted a nagy nagy tudatosságodat?Tényleg nem érted?A teóriáid sík hülyeség,kategória.

csakférfi 2016.01.03. 10:17:37

@aranea: bakker egy tudatos ájtatos majom aki orvosnak és nagy titkok tudójának képzeli magát.
Pedig csak egy nő a hisztis nagyravágyó egoista kategóriában.aki önmaga vágyai előbbre tartja mint a szeretetét egy gyerek iránt.Tudod mit ,irtsd ki őket.akkor békét lelsz.
Azt bírom az egészben hogy az agresziót állatiasnak állítod be.aztán azért képzeled magad embernek mert Te nem vagy agresszív.Hah.....ilyent.Gondolom a buzikat is azért fogadod el mert az állatvilágban is van rá példa.aztán mikor állatias viselkedésnek hívom akkor meg megsértődsz.
A saját magad istenítése is vallás.Az éned az egód a "lelked " a tudásodon alapul.Itt a hiba.Állandóan harcolsz küzdesz önmagaddal A félelem és a szeretet.hol ez hol az győz.
Aztán meghalsz.győzött a tudatosságod.Pedig csak egynő vagy a sok közül sem több sem kevesebb.Bele kellene ebbe nyugodnod.akkor talán elszállhatnál buddhához a nirvánába.merthogy itt az élők között nem igen lesz a helyetek a jövőben arről saját magatok egoimuzsa és nagyravágyása a biztosíték.a gyerekeim ükunokái meg majd a sötét kozépkort emlegetik egymásnak....."tudod azok a feminista hisztis picsák akik önmagukat különbnek tartották a tudásuk alapján a majmoknál és az embereknél"...Na cső.Kicsim. gyerek vagy még.Mivel nem mersz (félelmeid) miatt nem mersz felelősséget vállalni a saját gyerekeidért.Tőlem lehetsz professzor,vagy zseni,vagy......én tartalak el a munkámmal meg a hozzám hasonló barmok.azért ne vegyél rá mérget hogy ez mindig így lesz. sohasem fogod ezután tudni melyik élelmiszert termeltem meg és vagy a gyerekeim.mert Te az én és hozzám hasonló emberek verejtékéből nagyzoltok és hisztiztek.persze én meg tudom a magam élelmét energiáját eszközeit termelni.A szakmámból adódóan.te meg agyalj hogy ki mond igazat.

aranea 2016.01.03. 11:20:55

"Ki fogtok halni előbb utóbb. "
Nem tudom feltűnt-e, hogy az eszmék és gondolatok nem genetikai alapon, hanem pl. írott formában terjednek. Egyre többen és többen leszünk, értelemszerűen a gyerekesek gyerekei közül kerülnek ki az így gondolkozók... hát nem mókás?

"Szépen beszél holmi hitről békéről és spirituális baromságokról.Bakker Te ezeknek a véleményére adsz?nem csodálom hogy sík hülye vagy!Ez a baráti köröd?Na ne nevettess."
Nem te zavargattál egy hozzászólással ezelőtt orvoshoz :D :D :D mihelyst szembesítelek a valósággal, már nem is azt mondtad?
*
"Maradjunk annyiban hogy sík hülye vagy."
Maradjunk annyiban, hogy végtelenségig korlátolt gondolkodásmóddal rendelkezel, a saját kis mókuskerekeden nem látsz túl. S ha valaki merészeli jól érezni magát a keréken kívül, az csakis hülye lehet... vagy inkább a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" szól belőled?
*
"Halj meg úgy hogy sohasem éltél igazán."
Dettó ezt gondolom rólad.
*
"Ez sem állítható-"gondolkodom tehát vagyok"--Descartes okostojás ,igaznak."
Csak érdekesség: ez egy tipikus félrefordítás, amiből természetesen félremagyarázatok következnek. Pontosan úgy hangzik: "gondolom, tehát vagyok", és a létezéshez kapcsolódó filozófiai elméletek közé tartozik.
*
"kicsim honnan vetted a nagy nagy tudatosságodat?Tényleg nem érted?A teóriáid sík hülyeség,kategória."
Drágaságom, ne erőltesd meg magad véletlenül sem valami gondolkodással, mantrázd csak a belédégett mókuskerék oldalán található szavakat.
*
"bakker egy tudatos ájtatos majom aki orvosnak és nagy titkok tudójának képzeli magát.
Pedig csak egy nő a hisztis nagyravágyó egoista kategóriában."
A személyeskedéseddel egyetlen dolgot érsz el: hogy azon az olvasók is rádöbbennek a "kasztod" erőszakosságára és empátiamentességére, akik esetleg valamelyest veled értettek egyet alapvetéseidet illetően. Köszönjük, Emese!
*
"aki önmaga vágyai előbbre tartja mint a szeretetét egy gyerek iránt."
Mivel a szóban forgó gyermek nem létezik, így ez a kijelentésed ugyanolyan értelezhetetlen kategóriába tartozik, mint a nullával való szorzás.
*
"Tudod mit ,irtsd ki őket.akkor békét lelsz."
Vagdalkozunk, vagdalkozunk...?
Kb. annyira releváns a gondolatmenethez való hozzászólás, mintha azt mondanád: "ha nem akarsz otthon tevét tartani, irtsd ki őket"
*
"aztán azért képzeled magad embernek mert Te nem vagy agresszív."
Bennem is van agresszió, de gondolkozok, mielőtt pl. egy közvetlen kommunikációban a hozzád hasonlókat agyonverném.
*
"Gondolom a buzikat is azért fogadod el mert az állatvilágban is van rá példa."
Pontosan.
"aztán mikor állatias viselkedésnek hívom akkor meg megsértődsz."
Csak annyira, mint amennyire a normál szexet állatias viselkedésnek nevezésre.
*
"Pedig csak egynő vagy a sok közül sem több sem kevesebb."
Számodra egy vagyok, magam számára viszont magam vagyok, és számomra te vagy csupán egy a sok közül. Nem áll jól neked ez a filozófiai mélység, ne erőltesd :D
*
"tudod azok a feminista hisztis picsák akik önmagukat különbnek tartották a tudásuk alapján a majmoknál és az embereknél"
Eddig nem tartottam magamat többre mindenkinél, de olvasva a hozzászólásaidat és "érveléseidet", ismét olyan egyedre bukkantam, akinél több lépcsővel különbnek tarthatom magam. Strigula behúzva.
*
"Mivel nem mersz (félelmeid) miatt nem mersz felelősséget vállalni a saját gyerekeidért."
Lásd feljebb a nem létező gyerek vs nullás szorzás.
Amit te félelemnek hívsz, az tudatos kockázatelemzés.
Vágyom rá, hogy kútba fürödjek? - Nem.
Származik abból előnyöm, ha beugrok a kútba? - Nem.
Vannak, akik kijöttek a kútból? - Igen, akadt ilyen is, de 90% beledöglött.
Ezek után te ott vartyogsz a kút aljában, és onnan kiabálsz NEKEM???? :D :D :D
Tényleg nagyon beleragadtál a saját kis világod "mindenekfelettállóságába" ha ennyire nem látod a helyzet komikumát.
*
"én tartalak el a munkámmal meg a hozzám hasonló barmok"
A gyerekeid taníttatását, anyjuk otthon maradását, mindannyiuk egészségügyi ellátását (és még lehetne sorolni) pedig az én nem kevés adómból finanszírozzák addig, amíg nem hogy nem tesz be a közösbe, de kivesz onnan. Mi, gyerektelenek visszük a hátunkon az üzemeket, boltokat, hivatalokat fizetetlen túlórákkal, amíg anyukák gyesen vannak, beteg gyerekkel rohannak orvoshoz, beugranak az iskolába "fél órát késni fogok" szöveggel. A mi termelő tevékenységünk években mérhetően több, mint azoké, akik otthon ülnek. "persze én meg tudom a magam élelmét energiáját eszközeit termelni" Mit gondolsz, közöttünk nincsenek ilyenek? :D :D :D
És a mi befizetéseinkből kapjátok az "adókedvezményt" a gyerekneveléshez, a mitőlünk levontakból fizetik az álláskeresési járadékot, meg az értéket nem termelő közmunkát a "munkaerőpiacra vissza nem vett nagycsaládosoknak". És a Ti feleslegben létrehozott porontyaitok öntik el az egyre szűkülő munkaerőpiacot, és nagyon örülhetnek, ha elhelyezkedhetnek egyáltalán valami fizetett öregek otthonában ágytálat cserélgetni, vagy kimenekülnek külföldre, mint már ma is a legtöbben.
*
Setétség, csakférfi a neved.

Schmetterlingi 2016.01.03. 11:21:24

@csakférfi: folyamatosan magadnak mondasz ellent.

A gyerek semmire sem garancia, ha jól értelek te magad vagy rá a példa, te magad írtad, hogy 15 éve nem szól hozzád a gyereked... Akkor?

Azt írod, mindent a maga idejében. Na én is pont így gondolom. Jelenleg, az én életemben nincs itt az ideje egy gyereknek. Viszont a korom miatt, késöbb meg már nem lehet. Akkor most mi legyen? Vágjak bele egy olyan dologba, amit pillanatnyilag a hátam közepére se kívánok, aztán ha már ott a baba, majd úgyis imádni fogom? Biztos vagyok benne, hogy így lenne, de pont azt az ösztönömet nem akarom elnyomni, ami jelenleg munkál bennem, hogy pillanatnyilag nem akarok gyereket, nem fér bele az életembe. Igen, lehet késöbb megbánom, de én a jelenben élek, nem arra gondolok mi lesz majd 30 vagy 40 év múlva. Azt se tudja az ember, hogy megéli-e... Nem tudom te mitöl vagy olyan biztos benne, hogy nemhogy élsz még 30 év múlva, de gyógyszert se szedsz...

A világ halad elöre. Lehet hogy a világ velejárója a gyerek volt, de ez a világ ma már kinyílt sokak számára, és rájöttek, hogy annyi minden más is van a gyerek mellett illetve helyett. Te leragadtál a demagógiáknál, nyugodtan éld az életed úgy ahogy mások azt elvárják töled, de ne etess azzal, hogy így boldog vagy. Képzelem majd agyvérzést kapsz, hogy az általad buziknak nevezettek már egyre inkább elfogadottabbak, söt még házasodhatnak is... Mert hát ugye az se ment évmilliókon keresztül...

Schmetterlingi 2016.01.03. 11:30:46

@csakférfi: na közben elolvastam még azokat is, amiket araneának írogattál. Szóhoz se jutok. Te miért próbálod másnak bemagyarázni a hülyeségeidet?
Fogadd már el, hogy vannak emberek, akiknek nem az az álma, hogy legyen gyerekük, és úgy is boldogok. Nyilván senki nem fog egy olyan dolgot hiányolni amiröl fogalma sincs milyen (anyaság), tehát anélkül a dolog nélkül fogja magát teljesnek és boldognak érezni.
Miért nem lehet elfogadni azt hogy az emberek nem egyformák?
Egyébként ez a görcsös ragaszkodásod a társadalmi elvárásokhoz és normákhoz számomra is inkább azt árulja el, hogy nálad nagyobb gondok vannak lelkileg, mint araneánál.

csakférfi 2016.01.03. 12:03:50

@Schmetterlingi: Tudom hogy ez a boldogság nem tartós.Mindenki megöregszik egyszer.Amint öreg leszel és fáradt a soksok élvezettől (kb.60-70) évesen azonnal a boldogság boldogtalanságra vált.Ez a törvényszerű.Mellesleg csak vitázunk.Én nem tudom meggyőzni mert.....sík hülye vagy tudatos nő.Lényegtelen.Viszont a sorsa kiszámítható.Az hogy a gyerekem nem szól hozzám az nem azt jelenti hogy én nem szeretem hanem azt hogy ő nem.Mivel az anyjával elváltunk így ehhez joga van.Mi ebben a boldogtalanság??? "Miért nem lehet elfogadni azt hogy az emberek nem egyformák? " a helyzet az hogy minden emberre vonatkozó állításokat tesznek véleményvezető emberek...ettől sokszor undor fog el.Én átlagos ember vagyok átlagos a kinézetem.A gondolkodásom meg....nos ami igazán meghatároz. Viszont ötvenévesen egészségnek örvendek gyógyszerek nélkül.orvosok és egyéb szószólók nélkül is.Szeretek ez a "lelkem".Erre alapozok.Nem arra hogy mit tudok és mennyit.Erre céloztam a kérdésemmel neked.Ezt tartaná szem előtt minden ember.hogy szereti a feleségét,férjét aztán a gyerekeit aztán a szüleit (apa-anya) akkor minden emberrel akivel találkozol nem tekintenél ellenségnek.így érthető???? Tehát a tevékenység és a szaktudás másodlagos harmadlagos...stb. Ez kellene legyen a jövő.A tudománynak csak annyi haszna van egyenlőre bizonyítható nincs természetfeletti lény akit imádni kell.Nincs isten. :) Ez persze utópia de sajnos egyre távolodunk ettől az eszmétől.Mármint a szeretettől és családtól.Amennyiben ezt hülyeségnek tartod .......! :) :) :)

csakférfi 2016.01.03. 12:11:28

@aranea: A pénz és a tudás nem boldogít!Most igen és azt gondolod ez így is marad.Sajna tartok tőle .......nem!Nem örülök neki ugyanis nem boldogít más ember nyomora veszte halála háborúja.! 70 évesen kire számíthatsz majd amikor már nem tudsz annyit és a fiatalok kinevetnek és aláznak az öregséged miatt?Tájékoztatlak a férjed a gyerekeit jobban szereti mint téged.Ha segíteni kell nekik Te hátrányban leszel.Tényleg erre gondoltál vagy csak ....!Mindig is második leszel.Erről próbáltalak lebeszélni...nem a "kettős kötés" az eszközöm. :)

csakférfi 2016.01.03. 13:08:38

@Schmetterlingi:Végszóként :ami bennem tiszteletet ébreszt.Nem az ami bennetek.Most olvastam végig @aranea: teljes "útmutatásait a jövőmre nézve.Óriási a Tévedésed.a gyerekeimtől nem várok el semmit az mind az ő döntésük lesz.
Ám ami számomra tervezhető és viszonyítási alap érzelmi élet és spiritualitás szempontjából.
"Eleanor Witt Turner és Frank Eugene Turner Észak-Karolinában születtek ugyanabban a hónapban. 65 évig éltek házasságban, ami mondhatni szó szerint a sírig tartott. A 87 éves férfi és a felesége ugyanazon a napon haltak meg, egy óra különbséggel, egymás kezét fogva."
Minden más ezen kívül már másodlagos.
De addig élvezem a gyerekeim,szeretetét ,haragját, izgulok velük a feleségemmel egyetértésben.
Tervezek gépeket,eszközöket amik majd megkönnyítik a "nyugger" éveinket.Mert ez a szakmám.Hogy ki mennyi adót pénzt vagyont halmoz fel akkorra !vagy lesz-e egyáltalán európa,esetleg iszlám,esetleg kínai univerzizmus.Nos ez aztán bizonyosan nem izgat!!!

aranea 2016.01.03. 13:19:47

"A pénz és a tudás nem boldogít!"
A pénz önmagában valóban nem, viszont számtalan dolog létrehozható, finanszírozható belőle, melyek viszont boldogítanak. A tudás boldogít-e? Na ezzel már vitatkoznék, engem például boldogít - meg még számtalan olyan embert, akik nem az agyatlanságot dicsőítik.
*
"Most igen és azt gondolod ez így is marad.Sajna tartok tőle .......nem!"
A tied se marad így. Hány de hány idősek otthoni lakóval beszéltem az évek során... feltetted a szemellenződet, és csak a végén fogsz nagyon meglepődni. Én szemellenző nélkül látom az utam, lehetséges elágazásokkal együtt.
*
"70 évesen kire számíthatsz majd amikor már nem tudsz annyit és a fiatalok kinevetnek és aláznak az öregséged miatt?"
Az általad is nevelt érzéketlen, önző generációról beszélsz?
Mi ugyanis még nem tettünk ilyet az idősekkel.
*
"Tájékoztatlak a férjed a gyerekeit jobban szereti mint téged. Ha segíteni kell nekik Te hátrányban leszel.Tényleg erre gondoltál vagy csak ....!Mindig is második leszel."
Na ebben is mellényúltál. A drága gyermeknek, ha kell, segít, de mikor több kettőnél, oldja meg maga. Élete egyik legelhibázottabb pontjának tartja, hogy anno gyereke lett (akarata ellenére!).
"Mindig is második leszel."
Ha véletlenül ilyen irányba változna a hozzáállása, akkor nyugodtan elköltözhet a gyerekéhez... akivel garantáltan pokollá teszik egymás életét (idő függvényében komoly tettlegességet sem zárok ki). Megjegyzem, jó pár tudatosan gyermektelen van, úgyhogy tudnék miből válogatni. S mivel nem vagyok lestrapált, még a fiatalabbakból is. Bár valószínűbb, hogy inkább maradnék - mai divatos szóval - "szingli", tökéletesen meg tudtam mindig szervezni a saját életemet, egyedülállóként is. Max. valamelyik szobát kiadom albérlőnek...

aranea 2016.01.03. 13:24:49

"lesz-e egyáltalán európa,esetleg iszlám,esetleg kínai univerzizmus.Nos ez aztán bizonyosan nem izgat!!!"
Engem se. Ez általában a gyerekük jövőjéért aggódókat szokta izgatni.

"Ám ami számomra tervezhető és viszonyítási alap érzelmi élet és spiritualitás szempontjából."
Én meg nem vagyok spirituális... halálom után (mely jó esetben saját magam által választott módon és időpontban fog bekövetkezni) szabaduljanak meg tetememtől a legolcsóbb módon: mehet preparátumnak, vagy hamvasztás után macskaalomnak.

aranea 2016.01.03. 13:31:21

Kedves poszter, chocco channel!
Most kaptál egy igen jellemző keresztmetszetet arról, hogy egyes emberek hogyan reagálnak a tudatos NEM melletti döntésed esetén. Így, ha szelídebb lelkű vagy, javaslom a sumákolást ("nem jött össze") - ha vállalod a konfrontációt, akkor nézz szét a neten, közösségi oldalakon ChildFree vagy Tudatosan gyermektelen fogalmak alatt, nagyon sok külföldi, és ma már jónéhány magyar csoportot találsz. Várunk szeretettel.

Schmetterlingi 2016.01.03. 14:10:28

@csakférfi: írtam még az elején, hogy a férjemnek is van 2 gyereke az elözö házasságából. Eddig minden rendben ment, de most már kezdenek önálló életet élni, 15 és 17 évesek, így egyre ritkulnak a találkozások, egyre lazul a kötelék. Ebböl adódóan történnek dolgok, amik a férjemnek fájdalmat okoznak. ìgy nehezen tudom elképzelni, hogy a te ugyanolyan boldog vagy most, mintha a gyerekedtöl viszonzásra találna a szereteted. Ez csak önámítás.
Azzal pedig egyáltalán nem értek egyet hogy a férjemnek a gyerekei fontosabbak lennének mint én (ezt írtad araneának, de nekem is írhattad volna)
2 különbözö fajta szeretet, egy lapon sem lehet említeni, kár is ilyet felhozni. Soha a 10 év ismeretségünk alatt nem éreztem ilyet, és míg az idövel a mi kapcsolatunk egyre erösebb lesz, a gyerekeivel való kapcsolata egyre inkább lazul...

Nem tudom hol jött az neked le, hogy ne tartanám a szeretetet avagy a családot fontosnak. Annak tartom. De nekem pl. igen kicsi családom van. Se anyumnak, se apumnak nincs testvére, nekem is csak egy, és nagyszülök közül egyetlen nagymamám él. Ez az egész család. Ebböl kifolyólag nekem nyilván mást jelent ez a fogalom, mint egy olyannak, akit népes család vesz körül. Én pl. a gyerekemnek még igazi nagyszülöket sem adhatnék,, élethelyzetemböl kifolyólag, hiszen az én szüleim 1300 km-re, a pároméi 600 km-re élnek, ami lehetetlenné teszi a mindennapos kapcsolattartást.
Viszont pl. anyum, hugom nagyon fontosak nekem, egy gyerek a velük való kapcsolattartásban akadályozna, akár idöt, akár az anyagi részt nézzük... És még sorolhatnám a millió dolgot, ami az én élethelyzetemben a mérleg nyelvét arra billenti, hogy ne vállaljak gyereket. Ahogy már írtam, túl sok lemondással járna, és most itt ne csak pl. az utazgatásra gondolj, hanem ilyenre is, amit most írtam.

Munkámból kifolyólag találkoztam nemrég 2 idös, 80 feletti házaspárral is, akiknek nem volt gyereke. Példaértékü volt mindkét házasság, imádják egymást, és mindkettönél tudatos döntés volt, hogy nem lett gyerekük. Mégis boldogok, egymással, teljes életet éltek, élnek. Persze ehhez óriási szerencse is kell, hogy a pároddal azonos idöt élj meg, és egészségben, de itt jön a képbe az, hogy egy gyerek sem tud mindent garantálni.

Megmondom öszontén, ismeretségi körömben, leginkábbb azok születek gyereket, akik még a városhatáron túl is alig tették ki a lábukat, Volt egy átlagos munkájuk, unalmas kis életük. Hogy kicsit feldobják, jöhetett a gyerek.
Azok viszont akik gyermektelenek, és valószínüleg azok is maradnak, mind értelmes, világlátott, érdekes életet élö emberek.

Schmetterlingi 2016.01.03. 14:17:09

@csakférfi: Persze van ideális eset, ahol minden anyagi, családi, földrajzi és egyéb feltétel adott. Na arra vágynék én is, és akkor jöhetne a gyerek. De ez nem így van sajnos az esetemben, és ezért mérlegelek. Akkor már tényleg sík hülye lennék?? Valószínüleg érzelmileg is hiányzik belölem valami, mert ha annyira vágynék gyerekre letojnám a körülményeket... De nem tojom le.
Pedig én nem mondom hogy utálom a gyerekeket. Bár mondjuk pár nagy fülest ki tudnék osztani a buszon üvöltözö kamaszoknak, vagy épp zavar mikor egy 10 órás repülöúton egy csecsemö végogordítja az utat...
Örülök annak amim van, jobb férjet nem is kívánhatnék magamnak, van biztos állásom, egészségem...
Nem kockáztatom a mostani boldogságom egy vélt boldogságért.

csakférfi 2016.01.03. 18:31:08

@Schmetterlingi: azt gondolom nem neked írtam azt amit annak a ..........!Semmi bajom veled!!Tisztelem azt aki így nyilatkozik.Bocsáss meg ha valamiért megsértettelek. Ez most komoly.Nem szoktam olyannal vitázni aki tiszteletet érdemel.Még egyszer.Elnézést ha bántónak érezted a mondandómat!Nem rád vonatkozott hanem arra aki, nem szereti a gyerekeket !Meg szülni sem hajlandó.Mert tele van vágyakkal és önös érdekeit fontosabbnak tartja mint az hogy gyereket szüljön.Felneveljen!
Sajnálom ha megsértettelek!!!!!!

Schmetterlingi 2016.01.03. 18:53:21

@csakférfi: semmi gond, nem sértettél meg, bár a sik hülye azért bántott, mert nem vagyok az. :-)
Így vagy úgy, szerintem el kell fogadni, hogy változik a világ, benne az emberek, az elvárások stb.
Mindenkinek megvan az oka, ha úgy dönt hogy máhogy éli az életét, mint ahogy elvárják töle, legyen az az ok bármi.
Van aki alkoholista, van aki drogos, van aki ilyen, meg olyan, van akiböl meg az a vágy hiányzik, hogy gyereke legyen.

csakférfi 2016.01.03. 19:01:36

@Schmetterlingi: Nem vitázom!Most bölcsebb ha hallgatok. :) :) :)
azt gondolom nem neked írtam azt amit annak a ..........!Semmi bajom veled!!Tisztelem azt aki így nyilatkozik.---és él.
Köszönöm!
:) :)

aranea 2016.01.04. 15:52:16

@csakférfi: "Nem rád vonatkozott hanem arra aki, nem szereti a gyerekeket !Meg szülni sem hajlandó.Mert tele van vágyakkal és önös érdekeit fontosabbnak tartja mint az hogy gyereket szüljön.Felneveljen!"
1. A szeretetet nem lehet erőltetni, nem döntés kérdése.
2. A világon a legalapvetőbben értetődőnek kellene lenni, hogy pont az, aki nem szereti a gyerekeket, az ne szüljön.
Legközelebb, ha olyan híreket olvasol majd, hogy leforrázta-megfojtotta-agyonverte a szülő a gyerekét, akkor nagyon de nagyon lapítsál és oszd ki magadnak saját kezűleg a téged megillető pofont, mert az ilyen bebeszélő, érzelmileg terrorizáló megmondóemberek a legnagyobb felelősei annak, hogy belső késztetésük ellenére azok is vállalnak gyereket, akik nem szeretik őket, nem éreznek hozzá türelmet - és aztán tragédia a vége. S ilyenkor szokott pont a te fajtád a leghangosabban fröcsögni, számon kérve a szülőtől, hogy minek az ilyennek gyerek!
Minden egyes ilyen hírnél száz és száz ilyen csakférfiak által írt és mondott hozzászólás kövezte ki az utat a halálhoz és szenvedéshez. S minden büntetőperben ott lenne a helyetek a vádlottak padján nektek is.

Irbisz 2016.01.04. 16:54:28

@charlize:
ne légy gyerekes. az maradjon otthon, akinél a kiesés kevésbé gond.
viszont kb. 10 hónapos- 1 éves korig az ilyen ultratolelráns, án elég buta emberkék által el nem ismert módon, az anya az akire a ygereknek a megfelelő fejlődésre szüksége van (a biologia és az évmilliós evolúciós hatások erősebbek mint pár akarnok egyéni döntései és elgondolásai)). utána már maradhat a férj otthon, ha a feleség keres többet vagy ő veszt többet a kieséssel.

Irbisz 2016.01.04. 17:05:25

@Zsuzsi25:
" Azert azt tegyuk mar hozza, hogy az nem bun, hogy valaki nem vallal gyereket! Sot! Nem ertem miert fikazzatok! Felelossegteljesen gondolkodik, es felelossegteljes dontest fog majd hozni. Ez a normalis!"
1. Mivel nem tudód mi a normális, és magas is neked, ezt a kérdést inkább hagyjuk.
2. Senki nem mondta hogy bűn a gyerekvállalás, én csak támogattam abban, hogy ne vállaljon gyereket, mert ilyen hozzáállással ebből semmi jó nem fog kisülni (nem akarásnak nyögés a vége)

"Ui; Ha nem lennenek olyanok akik "trendi cuccokat vasarolnak" es a karrierjuket hajtjak es (mivel magas a keresetuk) sok adot fizetnek, nem lenne akinek az adojabol lehetne fizetni a GYED.et stb.t annak, aki 20 evesen lebabazik anelkul, hogy valaha teljesitett volna a munka vilagaban."
közgazdaságból is sik hülye vagy, akkor minek okoskodsz? a családosok is költenek, még a gyerekre költött kaja és pampers után is van a 27% ÁFA. a gyed-es példáddaé meg kár volt elöjönni, az kevesebb ideig fizetik (áttételesen) a gyerektelenek a gyerekesek felé, mint utána a nyugdijat nekik a gyerekesek gyerekei neki .. Ezen is csak ygyerektelenek nyernek pénzügyileg nézve..

"P.S.2: Ma mar egyaltalan nem gaz, ha az apa marad otthon a gyerekkel. Kulfoldon ez mar gyakori. (Mondjuk ha en ilyet mondok a ferjemnek, hogy : "te maradsz otthon a bebivel (azontul h nem eri meg anyagilag sem) valoszinuleg korberohogne. :)"
Ez meg végképp nem értem miért mondtad nekem, de a sok sületlenség mellett már nem oszt vagy szoroz.

"De masok vagyunk. :)"
Az egészen biztos. Pl a férjednél sokkal haladóbb vagyok, anno én mindkét gyereknél otthon maradtam volna, ha nem kerestem volna sokkal-sokkal többet mint a feleségek.

charlize 2016.01.04. 17:33:29

@Irbisz: no igen, de ő nem anyagi vagy akármilyen racionális okból hagyná apura a kölyköt, hanem mert már a gondolatától is kiütést kap hogy 1 óránál többet legyen a saját gyerekével kettesben.

Amúgy nekem személy szerint semmi bajom nincs azokkal, akik nem akarnak gyereket, sőt. Örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik ismerik magukat annyira, és van is annyi vér a pucájukban, hogy kiálljanak a döntésük mellett.
De az olyanok akik görcsrohamost kapnak a gyerek gondolatától is, és már jó előre keresik a kifogásokat hogy miért ne legyenek velük, és mindezek után még filozofálgatnak azon, hogy szüljenek vagy sem, hát azoktól én rosszul vagyok. 2015-ben már nem kötelező minden nőnek szülni hahó.

csakférfi 2016.01.04. 22:49:43

@aranea: "Bazdki" nem bírsz hallgatni?
Onnan, hogy a nagyrészt huszonéves közönség nem nyomogatta okostelójait, kütyüjeit, nem csevegett egymással, hanem minden figyelem a két pörgős beszédű fiatal pszichológusra irányult. Sőt, voltak, akik még jegyzeteltek is, ahogy én is, ugyanis a sorozat aznapi témája nem más, mint a Pán Péter szindróma volt. A teljesség igénye nélkül szeretném visszaadni az előadáson szerzett impressziókat, a rendelés lényegi üzeneteit, néhány saját meglátással kiegészítve.
Te írtad a "barátaid mondták hogy milyen bátor vagy hogy ezt Te fel mered válallni"
Értsd meg azok nem barátok !!!!!A szemedben dicsérnek aztán a hátad mögött kielemeznek és szindrómaként emlegetnek a "down szindrómával" egy lapon.Ez a kettős kötés!!! azt hiszed bízhatsz benne, mert igazat ad ,aztán hiszel neki más tanácsban.BIZALOM és TISZTELET:Ez az a pszichiáteri kettős kötés.
Hogy a betegségedet pontosan feltérképezhessék és megfelelő gyógyszerekkel vagy tanácsokkal folyamatosan kontrollálják.Így nem leszel társadalomra és önmagadra veszélyeztető forrás.
Csezd meg a diplomádat és a barátaidat.
halgass!!!! Olvass!!!Okulj!!!
panpeterstop.blog.hu/2015/05/25/miert_nem_fulik_a_fogunk_a_felnotte_valashoz_a_pszichologusnenik_elmondjak_a_valaszt

csakférfi 2016.01.04. 23:01:53

@Irbisz: panpeterstop.blog.hu/2015/05/25/miert_nem_fulik_a_fogunk_a_felnotte_valashoz_a_pszichologusnenik_elmondjak_a_valaszt
neked is szól amit araneának írtam
A normális az amikor társad van aztán gyerekek=család.Ez a normális aki ettől eltér az bizonyosan nem. Világos!!Nem azt jeleni hogy a családban élők csak boldogok.vannak nem normális családok.Attól még a gyerektelenség szindróma betegség!

aranea 2016.01.05. 12:12:35

"Bazdki" nem bírsz hallgatni?"
És te? Na mi van, nem tetszik? Képzeld, a hozzád hasonlóakkal való szembesülés vezetett oda, hogy már hivatásom a "kesztyűfelvevés". :D Minden hatásnak van eredménye... nálam a b*szogatásnak ez lett :P

"Értsd meg azok nem barátok !!!!!A szemedben dicsérnek aztán a hátad mögött kielemeznek és szindrómaként emlegetnek a "down szindrómával" egy lapon.Ez a kettős kötés!!!"
A barátaim velem azonos értékrendet vallanak, és e szerint is élnek - azaz zömük szintén tudatos gyermektelen, olyannyira, hogy egy részük már a sterilizációt is elintézte magánál. Szórakoztató, ahogy strapálod magad.
*
"Csezd meg a diplomádat és a barátaidat."
Ahha, szóval ha valamit mások, ráadásul témábavágó képzettséggel nem úgy látnak, mint egy laikus (abból is a legszemellenzősebb fajtából), akkor azokat csesszem meg...
*
Nem akarsz esetleg TE pszichológushoz fordulni?
Ez a szintű intolerancia és beszűkültség már orvosi eset...

csakférfi 2016.01.06. 18:56:03

@aranea: Az érvelésed nem logikus!A baráti körökről mindig Kipling páviánjai jutnak eszembe!amikor énekelnek Mauglinak.Szépek vagyunk és okosak ráadásul mi mindent jobban tudunk,s mivel mindannyian ezt állítjuk ezért ez igaz is.
Veszítettél!Nincsenek hathatós érveid arra nézve miért nem elmebej kategória a gyerek elutasítása.
A "józan paraszti észről " bizonyosan hallottál.Az logikus érvelések halmaza!A tiéd mások véleményének féligazságainak a gyüjteménye,hiedelmek babonák .Egyébként az elmebeteg nem tudja hogy az csak annyit vesz észre ,hogy kilóg az átlagból,kvázi különlegesnek hiszi magát. :)
Ennek vagy az iskolapéldája.
Nem szeretem az elmebetegeket.A gyerekeimet viszont igen.A feleségemmel az élen.Tehát a családot.Ez a normális!
Fogadd el ,ez az első lépés a gyógyulás felé. :)
Te nem.

csakférfi 2016.01.06. 19:35:44

@aranea: Azért ezt olvasd el érvként.Ez a Wikiből van.Szeretném látni tudományos megalapozott kutatást miért jó az ha nem családban élünk.Ezek mind tények amiket nálad és nálam okosabb bölcsebb emberek bizonyítanak.A TE érveid csak a "nekem nem tetszik a rendszer kategória=hiszti)
Család funkciói-Reprodukciós („népesség-újratermelő”) funkció: A reprodukciós funkció legegyszerűbben azt jelenti, hogy az utódok világra hozatala és felnevelése tipikusan a család keretei között történik.A család a legfontosabb társadalmi funkciója, mivel ez biztosítja a társadalom újratermelődését, emellett az utódok felnevelése biztosítja magának a családnak a reprodukcióját is. A szülői generáció idős korában csak akkor számíthat gondozás-ellátásra (közvetlenül vagy közvetítéssel) ha vannak olyanok, akik ezt nyújtani tudják.A gyerekek világra hozatala és nevelése semmivel sem pótolható érzelmi töltést visz a család életébe.
EZT SZERETNÉM KIEMELNI:
-Pszichoszociális funkció: A mentális egészség szempontjából alapvető fontosságú, hogy az egyén része legyen szociális kapcsolatrendszernek. A család az a szerkezeti forma, ahol ez a szociális tér legnagyobb valószínűséggel előfordulhat.A pszichoszociális funkció a család egyik alapvető funkciója→ stabil, kölcsönös, mentális biztonságot jelentő érzelmi kapcsolati hálót biztosít
A pszichoszociális funkció a társadalom számára is kulcsfontosságú→ a társadalom primer érdeke, hogy a család, mint részrendszer jól működjön→ a nagyobb, családon túli szerkezeti formák is csak akkor tudnak közösségként létezni, ha az egyéneknek megvan az érzelmi háttérvilága.
-Irányítási és ellenőrzési funkció: Család és gyermek magatartásának szabályozása. Fontos a helyes viselkedési formák elsajátítása különböző szituációkban. Egy külső szemlélő ezeken a normákon keresztül ismeri meg a családot.-Érzelmi vagy emócionális funkció: A család feladata az egyén egyensúlyi helyzetének vissza billentése, érzelmek egyensúlyban tartása.Továbbá az egyénben felgyülemlett feszültségek feloldása. Fontos a lelki támasz mert a társadalom elől a menedék szerepét is betölti, éppen ezért a családot egy intim közösségnek is nevezzük.-Státusz kijelölő helye van: Ma már ez nem igen jellemző, mert a modern társadalom mindent megtesz azért, hogy megszüntesse a családba való születés szerinti megkülönböztetést.

-Szocializációs (nevelő-társadalmasító) funkció: A szocializáció az a folyamat, amelyben az egyén megtanulja azokat az ismereteket, értékeket, normákat és szabályokat, amelyek birtokában a társadalomnak megfelelően tud működni.

A szocializáció folyamatában a családnak kitüntetett szerepe van: itt alakulnak ki azok a vezérlő értékek, melyek a későbbi életben megszabják cselekvéseink fő irányát→ más emberekhez való viszony alakításának képessége, itt alakul ki az egyén társadalmi szerepkészlete (apa, anya, férfi, női szerepek)A szocializáció kétirányú folyamat→ formálja a család felnőtt tagjait is (felelősségvállalás, közös döntéshozatal, toleranciakészség)→ a szocializáció, mint társadalmi tanulási folyamat, a család egészére vonatkozikMivel a szocializáció alapvetően családi keretek között zajlik, ezért a szocializációs funkció a család funkciórendszerének fontos eleme A szocializáció azonban nem csak a család keretei között történik→ a családoz körülvevő közösségekben, különféle intézményekben→ így az a kérdés, hogyan változott a szocializációban a család és más ágensek aránya-Szellemi-kulturális funkció: A család közvetíti és egyben alakítja a kulturális értékeket, hagyományokat, egyidejűleg a különböző aktuális információk napi közvetítője→ így a véleményformálódás egyik elsődleges színtere.Az egyén számára nem csak az a fontos, hogy hozzájusson a számára szükséges információkhoz, hanem hogy legyen egy olyan vonatkoztatási kerete, amely segít szelektálni és értelmezni a rázúduló információ áradatot.Az információk szelektálása, értelmezése egyéni feladat→ a család egyrészt kialakítja azokat a logikai struktúrákat, amelyek segítségével a feladat elvégezhető, másrészt segít az egyénnek az információ feldolgozásban. Mindez feltételezi a családon belüli állandó információ áramlást→ ám egy időigényes és együttlét-igényel-Gondozó-ellátó funkció: A család a még, vagy időlegesen, vagy már önellátásra képtelenek (kisgyermekek, betegek, idősek) gondozásának, ellátásának legtermészetesebb szervezésmódja.Azért a legtermészetesebb, mert a család közel van a gondozásra, ellátásra szorulóhoz→ közel van fizikai értelemben és mentális, érzelmi értelemben is (akit szeretünk, azt szívesebben, odafigyelőbben gondozzuk és ő sem érzi magát annyira kiszolgáltatottnak).
A rászorulók gondozása-ellátása általában a család szokásos tevékenységszerkezetének kisebb-nagyobb módosításával megoldható. A gondozás-ellátáshoz a családi keretben az alapfeltételek általában adva vannak, míg intézményes ellátás esetén ezeket az alapfeltételeket is meg kell teremteni. A gondozás-ellátás szükség esetén szervesen beépül a család tevékenységrendszerébe.

aranea 2016.01.06. 20:56:57

@csakférfi:
"Nincsenek hathatós érveid arra nézve miért nem elmebej kategória a gyerek elutasítása.
A "józan paraszti észről " bizonyosan hallottál.Az logikus érvelések halmaza!"
Képzeld, hallottam :D
Sőt, le is írtam az érveimet (sőt, hogy pontos legyek, racionáélis érvet éppen hogy gyerek MELLETT nehéz felhozni!) - erre kezdtél el vagdalkozni, hogy
1. önző vagyok
2. elmebeteg vagyok

"A tiéd mások véleményének féligazságainak a gyüjteménye,hiedelmek babonák . Egyébként az elmebeteg nem tudja hogy az csak annyit vesz észre ,hogy kilóg az átlagból,kvázi különlegesnek hiszi magát. :)"
Akkor talán döntsd már el így 2 db egymást követő mondatodon belül, hogy a véleményem csak mások véleményének gyűjteménye, vagy kilógok a sorból... 2 mondaton belül meg is cáfolni magad szép teljesítmény :)

"A gyerekeimet viszont igen.A feleségemmel az élen.Tehát a családot.Ez a normális!"
A feltétel nélküli szeretet pedig nem más, mint a szocializációd során kialakult Stockholm-szindróma. De ezzel nem akarlak b*szogatni, ha szereted hát szeressed.
De én meg azokat utálom, akik meg a mások életébe dumálnak bele, más f*szával verik a csalánt... de azokat viszont nagyon.

aranea 2016.01.06. 21:40:31

"A szülői generáció idős korában csak akkor számíthat gondozás-ellátásra (közvetlenül vagy közvetítéssel) ha vannak olyanok, akik ezt nyújtani tudják."
Ez odáig volt igaz, amíg nem indult olyan szinten fejlődésnek a technológia minden téren, hogy rohamosan csökkenni kezdett minden szegmensben a munkaerőigény. A fejre állsz, akkor is ez van. A generációról generációra való fogyás egy nagyon jó, háborúmentes alkalmazkodás a megváltozott életfeltételekhez. A nyugdíjat (ha lesz!) átcsoportosítással kell megoldani.

"A gyerekek világra hozatala és nevelése semmivel sem pótolható érzelmi töltést visz a család életébe."
Már akinek az...

EZT SZERETNÉM KIEMELNI:
"A mentális egészség szempontjából alapvető fontosságú, hogy az egyén része legyen szociális kapcsolatrendszernek. A család az a szerkezeti forma, ahol ez a szociális tér legnagyobb valószínűséggel előfordulhat."
Sehol sem írja, hogy KIZÁRÓLAGOS. A régi típusú társadalmi modelleket (99% családban él) felváltja lassan az, hogy az emberek egyre nagyobb része NEM családban él, így ezeknek az embereknek más színtéren alakul ki a szociális kapcsolatrendszere. Olyan színtereken, amik nem a beléjük vert kötődések és elváráson keresztül alakulnak ki, hanem olyan emberek felé, akiket szabadon választanak, szimpátia, közös örömök stb. alapján.

"A pszichoszociális funkció a család egyik alapvető funkciója→ stabil, kölcsönös, mentális biztonságot jelentő érzelmi kapcsolati hálót biztosít"
Ja, optimális esetben... pontosabban az esetek elég kis részében... egyébiránt a cirkuszok és problémák, érzelmi hullámvasút szinonimája.

"A pszichoszociális funkció a társadalom számára is kulcsfontosságú→ a társadalom primer érdeke, hogy a család, mint részrendszer jól működjön"
itt már benne is van, hogy bezony egyáltalán nem mindig működik jól

"a nagyobb, családon túli szerkezeti formák is csak akkor tudnak közösségként létezni, ha az egyéneknek megvan az érzelmi háttérvilága."
Ismét egy optimális leírás, amivel még én is egyetértek (persze azzal a kitétellel, hogy ezt nem csak a család adhatja meg) - csak éppen a jelenlegi valóságban kizárólag a törtetéssel és anyagi érdekek mentén lehet érvényesülni. Az érzelmi háttérvilág, erkölcsi kötöttség ebben brutális hátrány.

"Család és gyermek magatartásának szabályozása."
„Mivel a szocializáció alapvetően családi keretek között zajlik, ezért a szocializációs funkció a család funkciórendszerének fontos eleme„
„Szellemi-kulturális funkció”
Gyerektelenek esetében ez kihúzható kérdés: nincs, amit eltoljon (némi szarkazmussal: ebben hibátlanul működünk)

"A család feladata az egyén egyensúlyi helyzetének vissza billentése, érzelmek egyensúlyban tartása. Továbbá az egyénben felgyülemlett feszültségek feloldása. Fontos a lelki támasz mert a társadalom elől a menedék szerepét is betölti, éppen ezért a családot egy intim közösségnek is nevezzük."
Na ez szintén egy rózsaszín cukorhab... ahány munkahelyen, ahány kollégám, mind a melóhelyen nyűglődik, és otthonról hozza be a feszültséget. Különösképpen igaz ez a GYEREKES kollégákra. Röhej.
(folyt.)

aranea 2016.01.06. 21:46:24

"Státusz kijelölő helye van"
Sajnos ez mai napig él. Bár inkább úgy mondanám: lefelé könnyű, felfelé lehetetlen.

„Szocializációs (nevelő-társadalmasító) funkció: A szocializáció az a folyamat, amelyben az egyén megtanulja azokat az ismereteket, értékeket, normákat és szabályokat, amelyek birtokában a társadalomnak megfelelően tud működni.”
Volt „szerencsém” egy ideig tanítani… mit mondjak, BRUTÁLIS hiányosságok vannak. Mindamellett ott, ahol sikerül, ott már be is rakták a gyereket abba a bizonyos kitörhetetlen skatulyába. Szerencsére felnőtt korban akadnak olyanok, akik újraértelmezik a kapott sémákat és az azóta szerzett információkat, s mernek változtatni. Pl. ki mernek lépni az engedelmes birka szerepből, s külföldre mernek költözni . Minél többen mennek, annál elfogadottabb: ma már nem nagyon akad fent ilyenen senki, de 30 évvel ezelőtt unokatesómat és családját még mindenki lehazaárulózta.

„itt alakul ki az egyén társadalmi szerepkészlete (apa, anya, férfi, női szerepek)”
Akkor miért is jellemző, hogy ma már pl. Németországban a fiatalok 40%-a nem akar szülő lenni? Magyarországon pedig 8-12%
a) nem működött ez a funkció
b) tudatosan döntenek az emberek a beléjük nevelt értékek felülírásáról?
c) a szerepet már végigélt idősebbek megosztják tapasztalataikat, mi alapján már nem olyan vonzó a gyerekként a családban tapasztalt leosztás?

„Az információk szelektálása, értelmezése egyéni feladat→ a család egyrészt kialakítja azokat a logikai struktúrákat, amelyek segítségével a feladat elvégezhető, másrészt segít az egyénnek az információ feldolgozásban Mindez feltételezi a családon belüli állandó információ áramlást→ ám egy időigényes és együttlét-igényel”
Isten ments, hogy segítsenek… rosszabb,mint a hátramenés. Információforrásokként ráadásul igencsak megbízhatatlanok.

„Gondozó-ellátó funkció”
Elméletben szép is lenne, ha nem tekintené mindenki nyűgnek az öreget, amivel csak szemtől pofába jópofizik. Mellé még egy irdatlan teher is a munka mellett, sőt, gyakran lehetetlen. Főleg, ha az ország/világ távolabbi csücskében él/melózik. Éppen ezért van igény az idősellátásra hatalmas arányban a gyerekkel rendelkező öregek részéről (érdekes módon alig egy-két gyerektelen van bent, valahogy azok fittebbek, tovább ellátják magukat)

Ez a wikipédiás cikk mind-mind a család funkciója volt, hogy a _gyerek szempontjából_ milyennek is kell lennie egy családnak. Vagy a társadalom szempontjából milyen legyen egy optimális család, _ha már van_.

Ahol nincs gyerek, ott nincsenek ezek a kérdések.

csakférfi 2016.01.07. 16:39:25

@aranea: Nincs ellentmondás csak számodra.Mi a normális és mi nem.
Leírtam férfi +nő= pár+ gyerek=család.=élet
Emlősök hím+nőstény=faj+utód= élet
Ami ezt igyekszik felulírni azt mutációnak tartjuk.Nem normálisnak.Az ember is mutálódik,változtatni akar olykor, ezt hívják Pl.ráknak,vagy demenciának elmebajnak.
Ennek semmi köze sem a vagyonhoz sem a tudáshoz sem a pénzhez sem a hatalomhoz.Ez az élet körforgása a legegyszerűbb szabály.Ebből adódik a Te ellentmodásod.Mutáns gondolkodásod vezet a fajon belüli konfliktusokhoz a normálissal.Folyamatosan lázadsz mivel hiszed én nem vagyok a normális.A babonáid egyik butasága hogy engem kíbnoznak vagy a gyerekeimet ,feleségemet kínozom (stockholm szindróma=A Stockholm-szindróma inverze a Lima-szindróma, amikor a fogvatartó kezd szimpatizálni a fogollyal)ez egy épületes baromság.ugyanis a családban a szeretet és a feleségem szerelme az összetartő erő.Én is szerelemmel szeretem a feleségem.Ez a szocializáció.Ez műkszik nálunk.Ez a normális.arról sajna nem tehetek hogy te családod nem ebben a harmóniában nevelt.te az önkényességednek köszönhetően csak a rosszat látod hiszen a rossz gyerekkori emlékeidet vetíted ki a társadalomra.azt képzeled(elmebetegek a valóságról alkotott véleménye) hogy te gondolkodásod a jövő és a helyes.Arról sem tehetek hogy apukád nem szerette anyukádat és annak az apukája meg anyukája sem.Ezt az alapvető hibát kellett volna neked kijavítanod.ugyanis az intelligens ember a nehezebb utat választja.Leküzdi a nehézdségeket és ettől csak erősebb tapasztaltabb lesz.Ennek az ellentételét bizonyítod Te.ezt hívják újabban pápéter szindrómának.Amikor nem akarsz felelősséget vállalni egy szeretett személyért.Ez a hisztieiddel összevegyített képzavar a gyerekkorod zárványa az elmédben.Tőlem egyébként kihalhatsz.ami következménye az életképtelen gondolkodásodnak.Mivel nem lesz utódod.Így a családod hülyesége a múltba vész.Evolúciós zsákutca.

"A tiéd mások véleményének féligazságainak a gyüjteménye,hiedelmek babonák . Egyébként az elmebeteg nem tudja hogy az csak annyit vesz észre ,hogy kilóg az átlagból,kvázi különlegesnek hiszi magát. :)"
Akkor talán döntsd már el így 2 db egymást követő mondatodon belül, hogy a véleményem csak mások véleményének gyűjteménye, vagy kilógok a sorból... 2 mondaton belül meg is cáfolni magad szép teljesítmény :)
Az átlag ember a normális.Aki gyereket szül és családot alapít.
Te kilógsz a sorból mert a betegséged (barátaid,szülők rossz tapasztalata.)nem engedi látni a normálist.A nem normálist tekinted annak.
Ahol nincs gyerek, ott nincsenek ezek a kérdések.---Igaz.Így kihal az emberiség.Hülyébb fele. :)

aranea 2016.01.07. 19:25:52

„Tőlem egyébként kihalhatsz.ami következménye az életképtelen gondolkodásodnak.Mivel nem lesz utódod.Így a családod hülyesége a múltba vész.Evolúciós zsákutca.”
„Így kihal az emberiség.Hülyébb fele. :)”
Emlékeztető: már rámutattam, hogy 1. a gyerekesek gyerekeiből lesznek a későbbi gyerektelenek 2. a gondolatok nem genetikai úton terjednek. Így ez a gondolkozás fennmarad…
Hogy spec a genetikai anyagom nem örökítődik tovább, az végképp nem érdekel.
*
„Emlősök hím+nőstény=faj+utód= élet”
„Ami ezt igyekszik felulírni azt mutációnak tartjuk.”
Ugyan mesélj még a genetikáról… :D :D :D Volt szerencsém ilyen marhaságokat olvasni egy-egy dolgozatban, már el is felejtettem, milyen kreatív definíciógyártás tekintetében a tudatlan diák.
„Az ember is mutálódik,változtatni akar olykor, ezt hívják Pl.ráknak,vagy demenciának elmebajnak.”
Jaaajjj… ülj le fiam, 1-es.
*
A „pszichologizálásodból” először elkezdtem ismét azzal vesződni, hogy mondatonként cáfolom, de mindegyikben olyan gyöngyszemeket találtam, hogy egy az egyben megőrzésre érdemes, így az első adandó alkalommal előadásanyag lesz belőle. Mindenesetre a TE érdekedben javaslom, hogy arccal és személyesen SOHA ne kezdj bele egyetlen ilyen fejtegetésbe se, mert ha egy kicsit is szakmaközeli (sőt! pusztán művelt!) emberek közelében teszed, hát garantáltan és végérvényesen hülyét csinálsz magadból 1. a fogalmak 2. a folyamatok összezagyválásával, 3. a következtetések logikátlanságával, 4. a teljes vitaképtelenségeddel, mivel csak pár tőmondatos dogmát vagy képes hajtogatni, érdemben reflektálni a vitapartnered magyarázatára nem vagy képes. Nem csodálkozok, hogy nem is gondolkodtál a saját életedről, hogy ezt másképp is lehet csinálni, csak követted a belédvert sémákat - a borzalmas viszont az, hogy másoktól is ezt az agyatlanságot várod el, ráadásul ezt állítod be a normálisnak. És még az ilyenek kapnak választójogot is… na ezért tart itt az ország.

csakférfi 2016.01.19. 08:43:36

@aranea: teljesen hülye vagy .
A tanulmány egész pontos adatokkal szolgál. A heti női jellegű házimunka egy háztartásban 34, a férfiúi csak 17 órányi. Ahol a férj csakis a 17 órányi "férfias" feladatkört teljesíti, a pár 1,6-szer gyakrabban szeretkezik, mint az a pár, amelyben a férj átveszi neje munkájának egy részét. Még több a szeretkezés ott, ahol a feleség 68 órával többet dolgozik a háztartásban, mint a férj: itt havonta 3 alkalommal gyakoribb a közösülés.
Ráadásul a gyerekeink felnőnek és ..........!Kirepülnek a fészekből.örömünket leljük abban hogy ők is tudnak majd olyan boldogok lenni mint mi vagyunk a feleségünkkel férjünkkel.
"A kutatók szerint eredményeik azt mutatják, hogy valóban létezhet tartós szerelem, és segítenek megérteni ennek biológiai hátterét. "
mindennapi.hu/cikk/tudomany/tovabb-tart-az-orok-szerelem/2011-02-06/1415
A gondolkodásod a hited zsákutca.Ez nem az én bajom hanem a tiéd.

aranea 2016.01.19. 11:26:21

@csakférfi: Viszont számtalan tanulmány szól arról, hogy gyerekvállalás után mind mennyiségben, mind minőségben drasztikusan csökken a nemi élet.
""A kutatók szerint eredményeik azt mutatják, hogy valóban létezhet tartós szerelem, és segítenek megérteni ennek biológiai hátterét. ""
Fehér hollók is vannak, csak éppen marha ritkák. Persze ettől még léteznek, de a holló, mint faj, ettől függetlenül fekete...

Irbisz 2016.01.21. 10:11:59

@charlize:
„no igen, de ő nem anyagi vagy akármilyen racionális okból hagyná apura a kölyköt, hanem mert már a gondolatától is kiütést kap hogy 1 óránál többet legyen a saját gyerekével kettesben. „
De az ilyennek minek gyerek?? Vegyen egy angoramacskat, palotapincsit oszt jonapot. Illetve ne vegyen, az allatokkal is kell törödni.

„Amúgy nekem személy szerint semmi bajom nincs azokkal, akik nem akarnak gyereket, sőt. Örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik ismerik magukat annyira, és van is annyi vér a pucájukban, hogy kiálljanak a döntésük mellett.“
Nekem sincs bajom, ugyanis nem erdekel kinek van/lesz gyereke. A kerdest tovabbgondolva, mivel rengeteg szülöszerepre alkalmatlan gyökernek lesz gyereke, nem is baj ha valaki nem gyarapitja ezt a tabort.
Egyedül az irrital, hogy magasabbrendünek allitja be magat mindenfele szubjektiv, a csak sajat magara ervenyes egyeni ertekrendszere alapjan, mert ö nem vallal gyereket.

„De az olyanok akik görcsrohamost kapnak a gyerek gondolatától is, és már jó előre keresik a kifogásokat hogy miért ne legyenek velük, és mindezek után még filozofálgatnak azon, hogy szüljenek vagy sem, hát azoktól én rosszul vagyok. 2015-ben már nem kötelező minden nőnek szülni hahó.“
Igy van, ennyi, nem kell ezt tulragozni.
süti beállítások módosítása